VETERAN I TAKSISTA NAPAO PLENKOVIĆA U DUBROVNIKU: Sram vas bilo! Mi smo prosjaci EU!
Foto: Profimedia / Natasa Kupljenik/MI-PRESS

direktno

VETERAN I TAKSISTA NAPAO PLENKOVIĆA U DUBROVNIKU: Sram vas bilo! Mi smo prosjaci EU!

Hrvatska -

Hrvatski premijer Andrej Plenković prisustvovao je sednici Dubrovačko-neretvanske županije, nakon čega je dao izjavu za medije.

Robert Anđušić, taksista i branitelj koga uznemiravaju nepravilnosti u zakonu upitao je premijera kako misli da ih reši.

"2018. godine donesen je zakon da vozila u hrvatskom drumskom saobraćaju budu do pet godina. Pošto smo najsiromašnija članica EU. Mi smo bukvalno prosjaci Evropske unije. trebalo bi da budu stara do šest godina. U celoj Evropi nema mlađih od 15 godina. Da li vam je to poznato?“, upitao je premijera, koji je loptu dodao ministru Butkoviću.

Anđušić je istakao da je bio veteran i da nikada nije tražio ništa osim da "uradi nešto normalno". Butkovića je zamolio da ih nije sramota da donesu zakon koji u Hrvatskoj nalaže da automobili budu stari do pet godina. „Mi smo prosjaci Evropske unije“, ponovio je Anđušić i dodao da je taksista i turistički vodič.

Butković se branio da je zakon izglasan dvotrećinskom većinom u parlamentu i rekao da će pogledati pravilnik i dodao da to što Anđušić govori nije istina.

Plenković je pitao i Anđušića zašto je toliko uznemiren, a on je rekao da je "on stvorio ovu državu".

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track