PREOKRET Povučeno saopštenje da se avion u Hrvatskoj strušio
Foto: Profimedia

saopštenje HGSS

PREOKRET Povučeno saopštenje da se avion u Hrvatskoj strušio

Hrvatska -

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) povukla je saopštenje da se avion koji je danas nestao srušio, pa sada stoji prethodno obaveštenje da se vodi kao nestao. HGSS je na Tviteru prvo objavio kako se sportski avion s četiri putnika srušio danas severno od Rakovice, a potom objavu izbrisao i izvestio da je nestao.

Manji avion tipa Cessna 182 nestao je na širem području Slunja a u njemu su se nalazila četiri putnika, saopštile su nadležne službe. Avion je danas poleteo iz Splita ka Nemačkoj te su na koordinate nestanka upućeni članovi HGSS-a i policija.

Direkcija Civilne zaštite primila je desetak minuta pre 12 časova dojavu da je sa radara Hrvatske kontrole vazdušne plovidbe u 11:25 časova avion nestao.

Odmah po dojavi u potragu područja su se uključila 34 policijska službenika među kojima pripadnici specijalne i interventne policije, kao i 28 pripadika HGSS koji u pretrazi koriste dron.

Načelnik HGSS-a Josip Granić rekao je da pretraga terena ni uz pomoć drona za sada nije rezultirala sužavanjem prostora potrage za nestalim avionom.

"Sužavamo prostor potrage za sada isključivo na osnovu radarskih informacija koje dobijamo od Hrvatske kontrole leta. Nemamo za sada neku konkretnu lokaciju, nego imamo šire područje gde radimo potragu", rekao je Granić.

Pozivajući se na nezvanične informacije, portal Telegram navodi da je reč o madjarskim državljanima i da je hrvatska kontrola leta primila njihov poziv u pomoć.

Avion je nestao u blizini Plitvičkih jezera.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track