Najnovije vesti

TRUDNICA UKRALA 48 ČOKOLADA Osuđena na 10 meseci zatvora, evo kako se pravdala
Foto: Profimedia

majka troje dece

TRUDNICA UKRALA 48 ČOKOLADA Osuđena na 10 meseci zatvora, evo kako se pravdala

Hrvatska

R.B. (30) iz Zagreba osuđena je na 10 meseci zatvora koji će joj se zameniti radom za opšte dobro nakon što je u jednom marketu ukrala 48 čokolada.

- 5. jula 2021. oko 19,15 sati u Zagrebu, Branimirova 119, u prodavnici "Kaufland" sa namerom da nepropisno pribavi tuđe stvari, sa rafova je uzela 48 čokolada Milka Alpine Milk 270 g, sveukupne vrednosti 1.137,12 kn, koje je stavila u dečiju torbu koja se nalazila okačena na ručkama dečjih kolica, nakon čega je prošla kasu ne plativši ove čokolade, navodi se u obrazloženju presude.

Rekla je da joj je žao

R.B. je na sudu rekla kako je čokolade ukrala da bi prehranila troje dece. U to vreme je bila trudna sa četvrtim detetom. Rekla je da nema nikakva primanja te da joj je žao i da više neće da krade.

U presudi se navodi kako je sud u obzir uzeo i otežavajuće okolnosti, a to su tri presude zbog istog kaznenog dela kao i dosadašnja prekršajna osuđivanost.

- Sud je uzeo je u obzir i manju količinu oduzete robe (1.137,12 kuna), kao i pobude iz kojih je kazneno delo počinjeno, odnosno da je optužena u vreme počinjenja kaznenog dela bila nezaposlena i bez prihoda i na taj način pribavljala sredstva za život, odnosno prehranila svoju decu što je ne opravdava u počinjenju dela, ali se uzima u obzir prilikom odluke o kazni, piše u presudi.

Međutim, dodaju da ona kontinuirano krade, pa je odlučeno da bude kažnjena zatvorom, odnosno radom za opšte dobro jer dosadašnje kazne nisu uticale na promenu ponašanja.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja