TRUDNICA UKRALA 48 ČOKOLADA Osuđena na 10 meseci zatvora, evo kako se pravdala
Foto: Profimedia

majka troje dece

TRUDNICA UKRALA 48 ČOKOLADA Osuđena na 10 meseci zatvora, evo kako se pravdala

Hrvatska -

R.B. (30) iz Zagreba osuđena je na 10 meseci zatvora koji će joj se zameniti radom za opšte dobro nakon što je u jednom marketu ukrala 48 čokolada.

- 5. jula 2021. oko 19,15 sati u Zagrebu, Branimirova 119, u prodavnici "Kaufland" sa namerom da nepropisno pribavi tuđe stvari, sa rafova je uzela 48 čokolada Milka Alpine Milk 270 g, sveukupne vrednosti 1.137,12 kn, koje je stavila u dečiju torbu koja se nalazila okačena na ručkama dečjih kolica, nakon čega je prošla kasu ne plativši ove čokolade, navodi se u obrazloženju presude.

Rekla je da joj je žao

R.B. je na sudu rekla kako je čokolade ukrala da bi prehranila troje dece. U to vreme je bila trudna sa četvrtim detetom. Rekla je da nema nikakva primanja te da joj je žao i da više neće da krade.

U presudi se navodi kako je sud u obzir uzeo i otežavajuće okolnosti, a to su tri presude zbog istog kaznenog dela kao i dosadašnja prekršajna osuđivanost.

- Sud je uzeo je u obzir i manju količinu oduzete robe (1.137,12 kuna), kao i pobude iz kojih je kazneno delo počinjeno, odnosno da je optužena u vreme počinjenja kaznenog dela bila nezaposlena i bez prihoda i na taj način pribavljala sredstva za život, odnosno prehranila svoju decu što je ne opravdava u počinjenju dela, ali se uzima u obzir prilikom odluke o kazni, piše u presudi.

Međutim, dodaju da ona kontinuirano krade, pa je odlučeno da bude kažnjena zatvorom, odnosno radom za opšte dobro jer dosadašnje kazne nisu uticale na promenu ponašanja.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track