NEBO SE NE VIDI IZNAD ŠIBENIKA: Vlasti mole meštane da pomognu vatrogascima da odbrane sela od požara PAKAO NA SVE STRANE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Dalmacija Danas, Printscreen/Youtube/Večernji list

novi detalji

NEBO SE NE VIDI IZNAD ŠIBENIKA: Vlasti mole meštane da pomognu vatrogascima da odbrane sela od požara PAKAO NA SVE STRANE! (VIDEO)

Hrvatska -

Vatrogasci i dalje ne mogu da velike požare u Dalmaciji stave pod kontrolu.

Požari koji su danas prepodne izbili u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji se ne smiruju, vatra je zbog jakog vetra došla kod kuća u Zatonu kod Šibenika, a najgore je u Raslini.

Požar u Hrvatskoj je toliko snažan i velik da su pepeo i dim potpuno prekrili nebo iznad Vodica i Šibenika.

Komandant vatrogasaca Volimir Milošević navodi da požar kod Šibenika gasi veliki broj vatrogasaca i upozorava meštane da uklone zapaljive predmete iz kuća.

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/Dalmacija Danas

- Zatvorite prozore, maknite zapaljive predmete iz dvorišta, sklopite tende i čuvajte kuće - navodi Milošević.

- Pakao je svuda! Ne znamo gde ćemo pre - kratko je rekao zapovednik zatonskog dobrovoljnog vatrogasnog društva Boris Dukić.

Ministarstvo odbrane Hrvatske objavilo je da šalje 52 vojnika kao ispomoć u Šibensko-kninsku županiju.

Situacija sa požarom u Zatonu i Raslini je dramatična toliko da je svoj dolazak najavio i premijer Andrej Plenković koji je već krenuo prema Šibeniku.

- Zamolili smo sve punoletne stanovnike i sve koji se osećaju sposobnima da ostanu blizu kuća i pomognu vatrogascima u spašavanju objekata i imovine i odbrani mesta od požara - rekao je načelnik štaba civilne zaštite Šibenika Danijel Mileta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track