POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA VOŽNJA NOVIM AUTO-PUTEM KROZ CRNU GORU! Novinar ostao u čudu: Ovako nešto se RETKO VIĐA!
Foto: Printscreen YT

BEZ PUTARINE NEDELJU DANA

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA VOŽNJA NOVIM AUTO-PUTEM KROZ CRNU GORU! Novinar ostao u čudu: Ovako nešto se RETKO VIĐA!

Crna Gora -

Vlada će danas, povodom Dana državnosti, upriličiti svečano otvaranje prve dionice auto-puta Bar–Boljare, od Smokovca do Mateševa.

Autor emisije "Za volanom" na TV Vijesti Saša Marković, pred otvaranje prvog auto-puta u Crnoj Gori prošao je dionicom Smokovac-Mateševo i preneoi svoja zapažanja o saobraćajnici koja će od sutra ujutru zvanično da bude otvorena za saobraćaj.

auto-put Bar-Boljare
foto: Printscreen YT

Iz Vlade je saopšteno da će svečanost biti upriličena na naplatnom mestu Pelev breg sa početkom u 20 sati. Nakon svečanog otvaranja, prioritetna deonica auto-puta će zvanično biti u upotrebi od sutra u osam sati, pri čemu će narednih sedam dana, do 21. jula u osam sati, putarina biti besplatna.

Putarinaće inače za motore će biti 1,5 evra, za automobile 3,5 evra, a za autobuse, odnosno kamione 17 evra.

Sa kineskom kompanijom China Road and Bridge Corporation (CRBC) je 30. oktobra 2014. godine potpisan ugovor o projektovanju i izgradnji prioritetne deonice, a cena je ugovorena na 809,6 miliona evra. Radovi su počeli 11. maja 2015. godine i trebalo je da budu završeni na isti dan 2019. godine.

Ukupna dužina prioritetne deonice je 41,5 kilometara, sa 20 mostova na glavnoj trasi, dva nadvožnjaka, osam podvožnjaka, 7,2 kilometra betonskih zidova, 16 dvocevnih tunela. Dionica ima četiri petlje, sa naplatnim rampama.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track