MLATIO ŽENE PO DALMACIJI IZ ČISTA MIRA: Nasilnik dobio 11,5 godina zatvora, branio se da se ničega ne seća
Foto: Tomasz Zolnierek / Alamy / Alamy / Profimedia

split

MLATIO ŽENE PO DALMACIJI IZ ČISTA MIRA: Nasilnik dobio 11,5 godina zatvora, branio se da se ničega ne seća

Hrvatska -

Aleksandar N. iz gline, zvani Aleksa, osuđen je na Županijskom sudu u Splitu na 10 godina zatvora zbog dvostrukog pokušaja ubistva, a opozvane su mu i dve ranije presude za krađe pa ga je sudija osudila na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 i po godina.

Dalmatinski portal prenosi da se Aleksa N. nije pojavio na čitanju presude, kao i da mu je pritvor automatski produžen jer je dobio strožu kaznu od pet godina zatvora.

A.N. je u svoj mahniti pohod krenuo 17. jula prošle godine u rano jutro. Najprije je oko 7:10 napao N. M. na terasi kafića Firule. Zatražio je času vode, a onda je napao. Dok je žena bila okrenuta leđima, iz sve snage ju je udario staklenom bocom po glavi.

Žena je pala leđima na stepenice, a on ju je uhvatio za vrat i kosu. Udarao je njenom glavom o stepenice i zid, tukao ju je po glavi i telu. Prestao je tek kada je naišla slučajna prolaznica. N.M. je teško povređena.

Drugi napad usledio je istog dana oko 8:50 na Blatinama. Nakon što ju je pratio, K.U. je napao kamenom dimenzija 11 sa 7,5 sa 3,5 centimetara. Punim zamahom udario ju je u glavu, oborio na zemlju, vukao je i udarao šakama po glavi i telu.

Ženinom glavom je udarao o zid i staklo ulaznih vrata zgrade koje se usled udaraca razbilo. Žena je zadobila brojne povrede, prenosi Indeks.

Za svaki pokušaj ubistva Aleksa N. je dobio po pet godina zatvora, a opozvane su mu i pravomoćne uslovne presude sudova u Sisku i Zagrebu kojima je osuđen na uslovne kazne od 10 meseci i godinu dana zbog teške krađe, odnosno, krađe pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od 11 i po godina zatvora.

Osuđeni je prvo negirao da je napadao žene, iako postoje snimci nadzornih kamera, da bi na kraju rekao da je bio pod uticajem alkohola i opijata i da se ne seća ničega.

Tvrdio je i da on to nikada ne bi uradio.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track