NEĆETE VEROVATI KOLIKO KOŠTA KAFA SA NAJLEPŠIM POGLEDOM NA KATEDRALU Račun iz Zagreba šokirao region
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

do poskupljenja moralo doći

NEĆETE VEROVATI KOLIKO KOŠTA KAFA SA NAJLEPŠIM POGLEDOM NA KATEDRALU Račun iz Zagreba šokirao region

Hrvatska -

Računi u jeku turističke sezone ne prestaju da pune novinske stupce, najčešće sa razlogom jer iznosi na njima ove godine obaraju sve rekorde. Ima, naravno, i pozitivnih primera, mahom u šarmantnim sporednim ulicama većih gradova ili pak u manjim mestima.

Međutim, primer koji je sajtu net.hr privukao pažnju ne krije se na jednoj takvoj lokaciji već u samom srcu hrvatske prestonice.

Naime, kafić u "prvom redu do katedrale" sve kafe naplaćuje 10 kuna (1,3 evra), osim bele kafe za koju je potrebno izdvojiti 12 kuna.

Iz kafića su za hrvatski portal naveli da su do skoro sve kafe koštale 8 kuna, ali da da je "do poskupljenja nažalost moralo doći".

Visoke cene za one koji hoće da plate ekskluzivu

U nedavnom razgovoru za Net.hr predsednik Udruženja ugostitelja kvarnera i Istre Vedran Jakominić rekao je da se uz sam proizvod plaća i nešto "ekstra".

"Vlasnici boljih ugostiteljskih objekata svesno stavljaju cenu koja nije dostupna prosečnom gostu jer žele da osiguraju privatnost prostora onome ko je voljan da plati tu premiju. Ne treba svaki objekat i svaku lokaciju gledati jednako. Je li masovni turizam dobar? Nije. Je li turizam ovakav kakav imamo dobar? Nije. Ima li on loše posledice? Svakako. Ali unutar toga ipak moramo napraviti razliku ponude prema različitim vrstama gostiju. Kao što imate torbice od 40 kuna imate i one od 800 hiljada kuna, iako njihova proizvodnja ne košta 800 hiljada puta više", rekao je Jakominić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track