05:19

NIJE SAMO KNJIGA STJEPANA LOZA SKANDALOZNA VEĆ I OVO Prof. dr Pršić otkriva DETALJE jezivog intervjua čoveka koji ŠIRI LAŽI!

sramota

NIJE SAMO KNJIGA STJEPANA LOZA SKANDALOZNA VEĆ I OVO Prof. dr Pršić otkriva DETALJE jezivog intervjua čoveka koji ŠIRI LAŽI O NAMA

Hrvatska -

U Zagrebu je predstavljeno treće izdanje knjige "Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima: projekt Homogena Srbija 1941."

Dušan Bastašić
foto: Kurir televizija

Tokom Drugog svetskog rata izvršen je genocid nad srpskim stanovništvom u kom je između 900.000 i 1,2 miliona Srba ubijeno na području NDH. Iako je broj ubijenih Srba, Jevreja i Roma u NDH i danas predmet brojnih polemika i istraživanja, sam genocid je dokazana istorijska činjenica.

Miloje Pršić
foto: Kurir televizija

Međutim, čini se da sada hrvatski istoričar Stjepan Loza, sada pokušava da zameni teze i uz pomoć svoje skandalozne knjige čini sve da optuži Srbe bez bilo kakvih dokaza, za zločine i mučenja koja su nažalost mnogi od njih platili glavom.

Još skandalozniji je postupak Hrvatskog državnog arhiva koji je promociju ove knjige i organizovao. Da li će Evropa reagovati na još jedan skandal od strane Hrvatske povodom događaja u Jasenovcu, ili će opet svi ćutati i negirati stradanje Srba, govoilo se i bilo je tema u jutarnjem programu Kurir televizije.

Na ovu temu je govorio pukovnik, prof. dr Miloje Pršić, istoričar i srpski vojni arhivista.

Miloje Pršić
foto: Kurir Televizija

- Ovo je propaganda. Imao sam prilike da pročitam neki intervju koji je Lozo dao nekom novinaru, a promocija je bila i tamo posećena, gde je on spomenuo da je granica "velike Hrvatske" bila na Drini i da bi tu trebalo uraditi i da se vrate granice nekakve. On je tu omalovažio apsolutno poznate i priznate hrvatske istoričare, koji imaju objektivan pristup istraživanjima i koji nisu ostrašćeni - rekao je prof. dr Miloje Pršić i dodao:

- Jedna nebriga i srpskih vlasti od 1945. godine, do današnjih dana, odnosno do filma o Jasenovcu, jedna inertnost.

Celo gotovanje uvaenog prof. dr Miloja Pršića možete pogledati u VIDEU ISPOD:

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:49

KNJIGA STJEPANA LOZE UVREDA JE ZA ŽRTVE NDH I NJIHOVE POTOMKE Bastašić: OVO JE O HRVATSKI DRŽAVNI PROJEKAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track