SALATA 1.300 DINARA, SOK 390, ĆEVAPI 1.500 Paprene cene na hrvatskom primorju, poznati voditelj pobesneo: Ovo je bezobrazluk!
Foto: Shutterstock

cene idu u nebesa

SALATA 1.300 DINARA, SOK 390, ĆEVAPI 1.500 Paprene cene na hrvatskom primorju, poznati voditelj pobesneo: Ovo je bezobrazluk!

Hrvatska -

Bivši RTL-ov reporter i voditelj Ivan Vrdoljak pridružio se klubu razočaranih turista i na društvenoj mreži Fejsbuk opisao je "pretencioznost i bezobrazluk" koje je doživeo letujući u Hrvatskoj.

- Video sam ponešto sveta… Deo Severne i Srednje Amerike, Azije, Afrike. Posetio sam većinu evropskih metropola. London, Pariz, Rim, Beč, Istanbul, itd. Ovog leta sam sebi samo potvrdio stav da se kao gost – nigde ne osećam toliko prevareno kao u sopstvenoj zemlji, tačnije, na Jadranu, napisao je u svom postu on.

- Ne znam kako drugačije da nazovem ova iskustva (različite destinacije i vrlo prosečni ugostiteljski objekti, nijedan nije fensi):

– osrednji apartman za 11.000 dinara za noć "s parkingom" kog zapravo nema

– "salata s piletinom" bez piletine za 1.300 dinara

– minijaturni burger od 1.600 dinara u rendom pečenjari uz plažu

– kola od 390 dinara koju prvo dobiješ iz rinfuza u čaši, pa tek onda u flaši kad je zatražiš

– ćevapi od 1.500 dinara

– konobari koji sami određuju i uzimaju napojnice

Teška pretencioznost, bezobrazluk i uvreda zdravom razumu", zaključio je Vrdoljak.

S njim su se složili mnogi pratioci, a neki su podelili i svoja tragična iskustva.

Nakon što je o razočarenjima u Splitu, Šibeniku i Pagu detaljno pisala Vrdoljakova kolegica Željka Gulan, on joj je odgovorio: "potpuno razumem tvoju frustraciju. Sve ovo što spominjem dogodilo se u različitim lokalima. Jednostavno smatram da vrlo malo ugostitelja nudi za novac koji traže kvalitetnu uslugu. Za takve cene očekujem bar normalne porcije ili normalan pristup. Retko kad se pozitivno iznenadim", zaključio je Vrdoljak.

Kurir.rs/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track