OPŠTI HAOS NA PELJEŠKOM MOSTU U HRVATSKOJ! Nadležni pobesneli, ne znaju kako da spreče građane da rade OVO
Foto: Profimedia

uozbiljite se

OPŠTI HAOS NA PELJEŠKOM MOSTU U HRVATSKOJ! Nadležni pobesneli, ne znaju kako da spreče građane da rade OVO

Hrvatska -

Građani Hrvatske su oduševljeni što su dobili Pelješki most dug 2,4 kilometra, koji je saobraćajno povezao poluostrvo Pelješac i jug Hrvatske sa ostatkom zemlje.

Mnogi su došli da prošetaju mostom, da se slikaju, a pojedinci su izlazili iz vozila kako bi napravili selfi, a nadležni apeluju na ljude da se uozbilje.

Pelješki most
Pelješki mostfoto: Profimedia

– Pa nije ovo zaustavna traka za Instagram ili TikTok, već za opasnost! Ljudi, uozbiljite se! Nema vožnje biciklom, nema vožnje traktorom, a nema ni šetnje. Ovo je most isključivo za motorna vozila. Razmišljajte šta radite, rekli su nadležni za most.

Na Kavasakiju su se provozali i deka i baka. Ivan i Lile Radnić.

- Unuk je kod kuće sa majkom, a nas dvoje smo iz Podstrane krenuli motociklom do Straduna na kafu. Ali preko mosta!, govori dok skida kacigu Lile Radnić (62). Suprug gasi motor, uzima mobilni i odmah – slika most.

– Milion kilometara sam napravio, ma i više na dva točka. Ovo nam je osmi motocikl. I kuda bismo danas nego na Pelješki most... Bio sam ovde u blizini i ranjen u ratu, poznajem gotovo svaki zaselak i svaku kuću. I meni to itekako znači. Setio sam se sad i svog zapovednika Andrije Matjaša Pauka, svih onih kojih više nema, govori Radnić.

Pelješki most
Pelješki mostfoto: Ap

Nije prvi put ovde, dolazio je da gleda most dok se gradio.

– Bio sam i u jednom od stubova kada su još bili na obali, kada su se spremali za montažu. To su grdosije, poput tankera. A tek kad ih ovako vidim gore montirane, oduzimaju dah, kaže.

Slično govori i Vicko Mandarić (70) iz Ciste Velike.

- Na televiziji sam gledao otvaranje Pelješkog mosta, a ujutro nisam izdržao pa sam rekao supruzi: "Pia, idemo!" Seli smo u auto i eto nas. Idemo do Stona na ručak. Kako vam izgleda? – Fantastično! I više ne treba da preko tuđih granica prelazimo u vlastitu zemlju... – govori Vicko.

Pelješki most
Pelješki mostfoto: Ap

Na mostu je i Slaviša Babić (43) s Vrbana, koji tu nije na izletu, on se brine da sve prolazi kako treba. Šef je odeljenja za promet Hrvatskih saobraćajnica.

- U saobraćaj su pušteni tokom noći, jedan po jedan, i Pelješki most, ali i tunel Debeli breg, koji je nekoliko stotina metara i duži od mosta te tunel Kamenice – govori Babić šta se radilo tokom noći.

Vožnja je na mostu ograničena na 80 kilometara na sat, a u tunelima na 60 kilometara.

Tako će biti još nekoliko nedelja, a onda će se podići na 90, odnosno 80 na sat.

- Ljudi moraju prvo da se naviknu na nove ulice. Zato je tako. I molim da se toga i pridržavaju.

Saobraćaj na Pelješkom mostom od 26.jula otvoren u oba smera, a preko njega je prošlo već oko 1.500 vozila.

Iako je most namenjen isključivo za motorna vozila, ne za pešake ni za bicikliste, neki građani odlučuju se da šetaju po postu.

Fotografišu se na odmorištu

Babić ponavlja da pešacima, biciklistima i onima koji su željni selfija nema mesta na mostu.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track