DRUŽIO SE SA PRIJATELJIMA DOK JE IMAO KORONU: Uhvatili ga, kaznili a sada žele da ga pošalju u zatvor
Foto: Profimedia / Wavebreak

hrvatska

DRUŽIO SE SA PRIJATELJIMA DOK JE IMAO KORONU: Uhvatili ga, kaznili a sada žele da ga pošalju u zatvor

Hrvatska -

Muškarac (36) uhvaćen je u januaru prošle godine kako se u Murskom Središću druži sa grupom prijatelja i poznanika iako je u tom trenutku imao zaštitnu meru izolacije i kućnog lečenja jer je bio zaražen kovidom.

Nekoliko meseci kasnije Opštinsko državno tužilaštvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv tog 36-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog dela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona, ali ga nije teretilo da bi pritom bilo koga zarazio nego da je "doveo u opasnost od zaraze sve osobe u čijoj se blizini našao".

Nadležni Opštinski sud u Čakovcu optuženog je muškarca u međuvremenu proglasio krivim te ga je osudio na plaćanje novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna.

Međutim, državno tužilaštvo takvom sankcijom nije bilo zadovoljno pa je podnelo žalbu predlažući da mu se izrekne kazna zatvora.

"Državno tužilaštvo smatra da je novčana kazna neprimerena za optuženika jer je svojim neodgovornim ponašanjem tokom pandemije ugrozio zdravlje većeg broja ljudi, ali i zbog drugih okolnosti istaknutih u žalbi. U žalbi je predloženo da se presuda preinači i optuženiku izrekne kazna zatvora", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track