"KAKVA OSOBA MORAŠ BITI DA BACIŠ NOVOROĐENČE KAO SMEĆE" Hrvatska policija traga za majkom, meštani u ŠOKU: "Selom kruži priča..."
Foto: Shutterstock

jezivo

"KAKVA OSOBA MORAŠ BITI DA BACIŠ NOVOROĐENČE KAO SMEĆE" Hrvatska policija traga za majkom, meštani u ŠOKU: "Selom kruži priča..."

Hrvatska -

Telo novorođenčeta u nedelju je pronađeno u selu Hlevnica u opštini Đurmanec u Hrvatskoj, a telo bebe poslato je na obdukciju, rekao je Hini u ponedeljak portparol Policijske uprave krapinsko-zagorske Zoran Lončar.

Lončar je rekao da je krivična istraga u toku i da još nema drugih informacija. Pojedini mediji javili su da telo bebe nije pronađeno u kući, prenosi Danas.hr.

"Kada su me pitali da li je napolju, rekao sam da to ne mogu da potvrdim jer nemamo tu informaciju“, rekao je Lončar.

Jutarnji nezvanično saznaje da je telo pronađene bebe bačeno među đubre i da zagorska kriminalistička policija intenzivno traga za majkom deteta, čiji im identitet još nije poznat. Navodno se raspituju za trudnice koje su možda primećene u okolini, a u toku je saradnja sa lekarima u okolini kako bi se proverio spisak svih osoba koje su imale kontrolisanu trudnoću.

Šokirani meštani Hlevnice

Da li je dete rođeno mrtvo ili je reč o čedomorstvu, otkriće obdukcija u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju.

Meštani Hlevnice su u šoku i nadaju se da će policija brzo otkriti roditelje.

"Za takav čin nema opravdanja, čak i ako je beba mrtvorođena“, rekla je za Jutarnji meštanka.

Još jedan komšija je takođe šokiran ovim strašnim slučajem.

"Pa kakav moraš biti da baciš bebu kao kesu smeća? U selu se priča da je možda neko od prolaznika odgovoran za to delo i da počinioci nemaju veze sa našem regionu“, kaže on.

(Kurir.rs/Jutarnji/Danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja