ŠOK U RIJECI, NA DNU MORA NAĐENO NEŠTO NEVEROVATNO: U planu velika evakuacija, očekuje se i PREKID saobraćaja
Foto: Profimedia

lokacija nepoznata

ŠOK U RIJECI, NA DNU MORA NAĐENO NEŠTO NEVEROVATNO: U planu velika evakuacija, očekuje se i PREKID saobraćaja

Hrvatska -

Velika protivbrodna mina zaostala iz Drugog svetskog rata pronađena je na području luke u Rijeci.

Očekuje se da će, uz složene mere opreza, u drugoj polovini marta mina biti izmeštena i neutralisana, objavili su iz riječke Civilne zaštite i policije.

Načelnik štaba Hinko Mance rekao je na konferenciji za novinare da su ovu minu nedavno otkrile lučke stručne službe, a dosad je bila neotkrivena uprkos brojnim pretraživanjima luke nakon rata, naročito zato što je većim delom ukopana u morsko dno puno mulja.

Zbog lokacije na kojoj je pronađena i zbog karakteristika mine, nije moguće uništiti je na mestu pronalaska pa je izrađen plan njenog izmeštanja i neutralizacije.

Iz bezbednosnih razloga iz Civilne zaštite nisu izneli podatke o tačnoj lokaciji mine niti njenim karakteristikama, prenosi Index.hr.

U akciji će učestvovati više stotina ljudi, a deo grada biće evakuisan

U akciji izmeštanja i neutralisanja mine učestvovaće više stotina osoba iz sistema Civilne zaštite, primorsko-goranske policije, gradskih komunalnih preduzeća, vatrogasaca, Hitne pomoći i drugih službi.

Na dan izmeštanja mine, jedne od nedelja u martu, osiguraće se relativno široka zona u središtu grada iz kojeg će se građani u potpunosti evakuisati, a obustaviće se sav drumski, pomorski, železnički i vazdušni saobraćaj.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track