VANDALIZAM! OPLJAČKANA SRPSKA CRKVA U PETRINJI: Hram već bio na meti lopova
Foto: Shutterstock

VANDALIZAM! OPLJAČKANA SRPSKA CRKVA U PETRINJI: Hram već bio na meti lopova

Hrvatska -

Policija traga za počiniteljem koji je u nedelju 26. februara, u ulici Brezje u Petrinji provalio u crkvu i ukrao prilog koji su vernici ostavili.

U nedelju uveče, za sada nepoznate osobe, provalile su u pravoslavnu crkvu Svetog Spiridona Čudotvorca u samom centru Petrinje i tom prilikom je odnet novac, saopštio je paroh petrinjski Saša Umičević.

Policija je saopštila kako se traga za počiniteljem koji je u nedelju 26. februara, u ulici Brezje u Petrinji provalio u crkvu i ukrao prilog.

Dodali su i kako će zbog ove teške krađe nadležnom državnom tužilaštvu biti podneta krivična prijava protiv nepoznatog počinitelja.

- Iako je hram Sv. Spiridona još u fazi izgradnje, isti se već nekoliko puta našao na meti lopova i vandala, a poslednji slučaj se dogodio u maju 2022., kada je mlađa muška osoba oskvrnavila hram ispisavši ustaške simbole na ulaznim vratima i zidovima zvonika.

Nadamo se da će najnoviji događaj biti poslednji u tužnom nizu takve vrste, a da će svi oni koji su se drznuli da udare na svetinju Božju prići pokajanju - stoji u Fejsbuk objavi petrinjskog paroha.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track