PRODAJE SE PARČE RAJA NA JADRANU: Nalazi se usred šume na ostrvu, ima i vez za jahte, a vlasnici spremni i da SPUSTE CENU (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram

oglas

PRODAJE SE PARČE RAJA NA JADRANU: Nalazi se usred šume na ostrvu, ima i vez za jahte, a vlasnici spremni i da SPUSTE CENU (VIDEO)

Hrvatska -

U Parku prirode Telašćica na Dugom otoku, tik uz jezero Mir, prodaje se jedino privatno zemljište po ceni od 2.000.000 evra!

Površina zemljišta je 898 kvadratnih metara, a izgrađena površina je 675 kvadratnih metara. Na placu se nalazi stara dvospratna zgrada, građena sedamdesetih godina prošlog veka, koja se nalazi odmah pored plaže na ulazu u Park gde se nalazi i turistički prijem.

Na poslednjem spratu se nalazi terasa koja se prema navodima iz oglasa može zatvoriti.

- Nekretnina ima mogućnost arhitektonske prenamene i ovako rekonstruisana bi zadovoljila brojne poslovne ili stambene uslove kao što su prodavnice, jaht klubovi, restorani, landž barovi ili stanovi i vile za namena stanovanja - rekla je jedna od tri vlasnice imanja Kristina Musa.

Pojasnila je da zemljište prodaju zbog nemogućnosti dogovora oko korišćenja, a međusobna isplata udela ili investicija u novi sadržaj jednostavno je preveliki zalogaj za nekog od vlasnika.

Musa je napomenula da se na parceli ne sme graditi izvan postojećih gabarita i infrastrukture jer je reč o prostoru u srcu Parka prirode gde su zakoni strogi. Izgrađenost objekata i nakon preuređenja ili prenamene sadržaja tako mora ostati ista.

Na tom mestu je inače nekada bio kamp koji su držali Slovenci.

Musa dodaje da interesovanje za kuću ne čudi jer ispred ima i pristanište za jahte i brodove neposredno ispred objekta.

- Mislim da je cena korektna iako nije fiksna, međutim, reč je o jedinstvenoj poziciji koja sa godinama može samo da raste - rekla je Musa.

Zadarski arheolozi, podsetimo, pronašli su nedavno u pećini Vlakno na Dugom otoku konjsku lobanju staru 17.000 godina.

(Kurir.rs/Zadarski)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track