VAŽNO AKO VOZITE KROZ HRVATSKU! Promenjeno pravilo za svetla na vozilima, ali ne za sve vozače! MOŽETE OSTATI BEZ 70 EVRA
Foto: Profimedia

oprez

VAŽNO AKO VOZITE KROZ HRVATSKU! Promenjeno pravilo za svetla na vozilima, ali ne za sve vozače! MOŽETE OSTATI BEZ 70 EVRA

Hrvatska -

Za vozače automobila u Hrvatskoj od danas više nisu obavezna dnevna svetla.

U skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja duga ili kratka svetla na motornim vozilima ne moraju biti upaljena osim noću i u slučaju uslova smanjene vidljivosti tokom dana.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja u Hrvatskoj, podsetimo, fiksno je propisan period u kojem na motornim vozilima moraju biti upaljena dnevna ili kratka svetla od 1. novembra do 31. marta.

Vozači mopeda i motocikala, međutim, moraju imati upaljena svetla tokom cele godine pri čemu vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća.

- Zbog bolje uočljivosti vozači motornih vozila mogu i danju voziti sa upaljenim svetlima tokom letnog računanja vremena - preneli su hrvatski mediji.

U slučaju nepoštovanja odredbi o obaveznom korišćenju svetala na vozilima u uslovima smanjene vidljivosti ili noću propisana je novčana kazna od oko 70 evra.

(Kurir.rs/Biz portal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja