VELIKA AKCIJA POLICIJE UOČI DRUGOG KRUGA IZBORA U CRNOJ GORI: Pronađeni birački spiskovi i kopije ličnih karata
Foto: Profimedia

oglasio se mup

VELIKA AKCIJA POLICIJE UOČI DRUGOG KRUGA IZBORA U CRNOJ GORI: Pronađeni birački spiskovi i kopije ličnih karata

Crna Gora -

Crnogorska policija je u saradnji sa tužilaštvom u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprečavanju zloupotreba u drugom krugu predsedničkih izbora.

- Policijski službenici su na teritoriji više crnogorskih gradova sproveli aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih krivičnih dela u vezi zloupotrebe izbornog procesa na predsedničkim izborima u Crnoj Gori. Izvršeni su pretresi na više lokacija radi obezbeđenja materijalnih i drugih dokaza i prikupljena obaveštenja od više lica za koja su postojale operativne informacije da vrše krivična dela iz oblasti dela protiv izbornih prava - saopšteno je iz policije.

Podgorička policija je obavila pretrese na šest lokacija.

- Na jednoj je pronađen izborni materijal sa imenima lica i određenim oznakama dok su na drugoj pronađeni birački spiskovi i kopije ličnih karata. U odnosu na ova dva predmeta u toku je komunikacija sa nadležnim državnim tužilaštvom - navodi se u saopštenju.

Policija u Bijelom Polju zajedno sa tužilaštvom preduzima aktivnosti povodom prijave da su nepoznata lica pokušala da uzmu ličnu kartu od jednog korisnika Doma starih u Bijelom Polju i drugih lica sa ciljem onemogućavanja glasanja na predsedničkim izborima.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track