PENJAO SE NA VAGONE, PA GA UDARILA STRUJA: Dečak (15) u teškom stanju, lekari mu se bore za život, ima teške opekotine
Foto: Shutterstock

Nesreća u Slavonskom brodu

PENJAO SE NA VAGONE, PA GA UDARILA STRUJA: Dečak (15) u teškom stanju, lekari mu se bore za život, ima teške opekotine

Hrvatska -

Sinoć oko 19 sati železničke stanice u Slavonskom Brodu dogodila se nesreća. Od strujnog udara teško je povređen 15-godišnjak koji je zadobio opekotine trećeg stepena dok se penjao po vagonima, a lekari mu se sada bore za život.

U brodskoj bolnici su rekli da je maloletnik stigao u teškom stanju. Za njegov život bore se lekari u zagrebačkoj Klinici za dečije bolesti.

„Pacijent je dogovorno iz Opšte bolnice Slavonski Brod odmah iza ponoći prebačen u Kliniku za dečije bolesti u Zagreb. Ima teške opekotine od visokog napona. U slavonskobrodskoj bolnici je intubiran i na sedativima. Prebačen je u jedinicu intenzivne nege i učinjena je dodatna dijagnostika da se vidi ima li još nekih oštećenja“, izjavio je za HRT direktor Klinike za dečije bolesti Zagreb Goran Roić.

Dodao je kako je u toku operacija kojom se vrši obrada opekotina koje su preko 50 posto ukupne površine tela.

„Takve povrede su vrlo ozbiljne i životno ugrožavajuće. 50 posto je teško i duboko opečeno. Radi se o drugom i trećem stepenu opekotina uz mogućnost opasnosti po druge sisteme organa“, naglasio je Roić.

O ovoj nesreći oglasila se i policija saopštenjem.

„Juče, oko 18:40 sati primljena je dojava da je na železničkoj stanici u Slavonskom Brodu mlađa osoba u nesvesti. Uviđajem je utvrđeno da se radi o maloletnoj osobi koja se popela na vagon u sklopu kompozicije za rasute terete, nakon čega je došlo do strujnog udara“, naveli su iz policije.

Kurir.rs/Index.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track