PRIVEDEN NA SASLUŠANJE ZBOG UBISTVA SABLJE! Suspendovani policajac umešan u pucnjavu u noćnom klubu na Trešnjevci
Foto: Printscreen Facebook, Printscreen Video Plus

PRIVEDEN NA SASLUŠANJE ZBOG UBISTVA SABLJE! Suspendovani policajac umešan u pucnjavu u noćnom klubu na Trešnjevci

Hrvatska -

U subotu ujutro uhapšen je policajac K. K., koji je Tomislava Sablju navodno ubio sa četiri metka iz pištolja, a identitet druge osobe je nepoznat.

Međutim, Jutarnji list je saznao da je reč o D.M. i da je, prema njihovim saznanjima, reč o suspendovanom policajcu. Prema nekim nezvaničnim informacijama, upravo ovaj policajac doneo je pištolj policajcu K.K., kojim je ubijen Sabljo, ali sve okolnosti se tek treba da utvrde.

Zagrebačka policija ranije je saopštila da je do incidenta došlo oko 4:45 u klubu "Ric" na Trešnjevci.

U nedelju popodne u zgradi DORH u Selskoj cesti saslušan je upravnik K. K.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović ranije je saopštio da su dve osobe uhapšene u vezi sa ubistvom Tomislava Sablja u noćnom klubu Ric.

- Uhapšene su dve osobe koje se dovode u vezu sa tim ubistvom, a sada je u toku krivična istraga koja će rezultirati epilogom, a potom će sve biti detaljno ispričano. Više od toga u ovom trenutku niti znam niti mogu reći. Važno je da policija bude efikasna i da nivo bezbednosti, kako je rekao gradonačelnik Tomašević, nikada nije bio veći u Zagrebu i Hrvatskoj. U ovom trenutku možda možemo zaključiti da se ne radi o unapred planiranom ubistvu i dogovorenom sukobu pojedinaca - rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović na pitanje da li građani treba da brinu nakon pucnjave i ubistva u zagrebačkom noćnom klubu ovog vikenda.

Kriminala ima, dodao je on, ali se on efikasno suzbija.

– Hrvatska je u samom evropskom vrhu, ako ne i u vrhu, po broju rešenja za najteže zločine – naglasio je on.

Na pitanje da li su potrebne strože kontrole na ulazu u klubove, Božinović je istakao da se zna pod kojim uslovima može da se nosi oružje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track