IMA KREDIT, PLATU DAJE GRAĐANIMA, A ŽIVI U ČISTOM LUKSUZU! Šta krije imovinska karta najpopularnijeg gradonačelnika na Balkanu
Foto: Printscreen/Youtube/area7

Draško Stanivuković

IMA KREDIT, PLATU DAJE GRAĐANIMA, A ŽIVI U ČISTOM LUKSUZU! Šta krije imovinska karta najpopularnijeg gradonačelnika na Balkanu

Bosna i Hercegovina -

Praktično od kako se pojavio, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković privlači veliku pažnju javnostu u regionu. Koliko intrigira njegov ljubavni život, toliko i imovinsko stanje.

Naime, podaci koje je u martu prošle godine podneo, pokazuju da je on praktično najsiromašniji gradonačelnik u Republici Srpskoj.

Prema podacima koje je objavila Centralna izborna komisija BiH (CIK), gradonačelnici u Republici Srpskoj su tada prijavili imovinu koja varira od nula do nekoliko miliona maraka.

Tako je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u imovinskom kartonu napisao da ne poseduje nikakvu imovinu, ali da ima kredit u vrednosti od 9.587 maraka (oko 4.890 evra).

Draško Stanivuković
foto: BETA/Amir Hamzagić

On je prijavio i platu od 2.863 maraka (oko 1. 460 evra), koju, kako je ranije rekao, svaki mesec prosleđuje građanima kojima je to potrebno.

Kada je o kreditu reč, ranije je govorio da je u dugovanje ušao kako bi finansirao kampanju. On na posao godinama dolazi privatnim automobilom, koji je u vlasništvu članova njegove porodice, a prema pisanju tamošnjih medija vredi oko 130.000 maraka, odnosno oko 66.321 evra.

Sudeći po ovim podacima, on zaista nema visoka primanja, niti dodatne izvore zarade, ali i te kako je imućan čovek.

Draško Stanivuković
foto: Printscreen/Youtube/area7

Stanivuković nikada nije krio da potiče iz imućne porodice, koja čuva i održava svoje nasleđe još od njegovog pradede.

Njegova porodična kuća podseća na dvorac iz bajke. Prekrasna vila, za koju agenti za nekretnine tvrde da vredi najmanje nekoliko miliona maraka, nalazi se u banjalučkom naselju Petrićevac, uz Zapadni tranzit. Ova kuća je vlasništvo Stanivukovićevog oca, koji se bavi privatnim biznisom.

Ovo impozantno zdanje nalazi se na samo nekoliko minuta vožnje od centra Banjaluke. Kapija je od kovanog gvožđa, a kamere se nalaze svuda.

U vili Stanivukovića fotografisano je čak 50 matura, 70 rođendana, 30 svadbi, dve veridbe i snimljena su tri spota.

Unutrašnjost kuće je izuzetno luksuzna i raskošna pa i ne čudi što su i neke estradne zvezde odabrale baš Stanivukovićev dom za snimanje muzičkih spotova.

Draško Stanivuković
foto: Printscreen/Youtube/area7

Za sve to, tvrdi Stanivuković, nikome nije uzeta ni jedna marka.

Regionalni mediji su pisali da je porodična kuća gradonačelnika Banjaluke, prema nekim istraživanjima, najfotografisaniji objekat u Banjaluci.

Veliko dvorište krasi svetleća fontana, a na ulazu u hol kuće nalazi se sto sa bezmalo 30 stolica, na kojem je ruža u staklu, kao aluzija na čuveni cvet iz priče „Lepotica i zver“. Tu je i šank sa ornamentima, a u podnožju stepenica koje vode do trećeg sprata, je stilski nameštaj koji oduzima dah.

Stepenice, koje vode do trećeg sprata, rađene su po modelu onih koje su se nalazile, ni manje ni više, nego na brodu „Titanik“. Slike na zidovima podsećaju na muzej Metropolitan u Njujorku. Neke su replike, ali ima i originala, koji se dobro čuvaju.

Ono što se može pronaći na internetu je da Stanivukovići „hodaju po čistom zlatu“. Prema pisanju izvođača radova, u kuću su ugrađeni mozaici od čistog 24-karatnog zlata.

Kurir.rs/Nova.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track