HRVATSKA POD VODOM! Jako nevreme praćeno gradom nanelo ogromnu štetu, vrtić i fudbalski teren u opšini Čačinci POTPUNO POTOPLJENI
Foto: Printscreen/ Uprava civilne zaštite MUP Hrvatske

poplave

HRVATSKA POD VODOM! Jako nevreme praćeno gradom nanelo ogromnu štetu, vrtić i fudbalski teren u opšini Čačinci POTPUNO POTOPLJENI

Hrvatska -

Jako nevreme pogodilo je juče popodne Hrvatsku, grad je padao širom zemlje, a bilo je i brojnih poplavljenih područja.

Najviše je stardala Virovitičko-podravska županija i to zbog leda i velike količine kiše koja je najviše štete nanela u opšini Čačinci.

Iz Uprave civilne zaštite saopšteno je da je nevreme praćeno jakom kišom oko 16 sati zahvatilo područje opština Čačinci, Mikleuš i Donje Pištane, a Županijski centar 112 Virovitica primio je više poziva o poplavama objekata.

U Čačincima su oštećeni vrtić i prostorije fudbalskog kluba Mladost. Voda se popela skoro do plafona, a iako se većina vode povukla kasno sinoć, sa restauratorskim radovima počeli su tek u subotu ujutru. Deca će verovatno biti privremeno preseljena u prostor osnovne škole.

- Počeli smo rano sa sanacijom, a očekujemo da ćemo uskoro izneti sav namještaj. Haotično je stanje, podovi su potpuno uništeni, nameštaj, gotovo sva oprema, Kad počnemo izvlačiti napolje, videćemo razmere štete - rekao je načelnik Alen Jurenac

Kako je voda poplavila vrtić, pitanje je gde će s decom od ponedjeljka.

Jurenac kaže da rade već na rešavanju toga i da će decu verojatno premestiti u osnovnu školu, prenosi portal 24 sata.

Uz vrtić su stradale i prostorije fudbalskog kluba.

Za vrlo kratko vreme pala je obilna količina vode, propust ispod železničke pruge je premali i nije mogao da primi toliko vode i tako se ovaj prostor napunio – objasnio je Jurenac.

- Imali smo veliki broj poplavljenih privrednih objekata i podruma, a šteta za poljoprivredu tek treba da se utvrdi - dodao je on.

Inače, Srbiju, Republiku Srpsku i Federaciju BiH su na današnji dan 2014. godine zadesile katastrofalne poplave.

U Srpskoj je voda potopila Doboj i Šamac, u Federaciji Maglaj, a u Srbiji su najviše stradali Obrenovac i Krupanj. Poplave su trajale do 20. maja.

Poplave, BiH, Bosna, Doboj
foto: Reuters

Padavine su pokrenule i brojna klizišta, a posebno alarmantno bilo je u Šekovićima, odnosno Ljuboviji i okolnim selima u Srbiji.

U Republici Srpskoj život je izgubilo 17 ljudi. Šteta koju je Srpska pretrpela, prema podacima Svetske banke, procijenjena je na više od dve milijarde KM.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track