UŽAS U OREBIĆU: Osuđivani slovenački pedofil sledio 7-godišnju devojčicu u toalet, majka zvala policiju čim je VIDELA ŠTA RADI
Foto: Shutterstock, Ilustracija

KUVAR IZ DOMŽALA

UŽAS U OREBIĆU: Osuđivani slovenački pedofil sledio 7-godišnju devojčicu u toalet, majka zvala policiju čim je VIDELA ŠTA RADI

Hrvatska -

Dubrovački vjesnik objavio je da je osuđivani slovenački pedofil sledio 7-godišnju devojčicu iz Poljske u toalet kampa u Orebiću, da bi tamo pred njom počeo da masturbira, što je videla majka deteta i prijavila ga.

Istražni sudija Pero Miloglav, portparol dubrovačkog Županijskog sud, potvrdio je tom hrvatskom mediju da je zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo zadovoljavanja požude pred detetom mlađim od 15 godina, na Pelješcu uhapšen, lišen slobode i priveden dežurnom istražnom sudiji Županijskog suda u Dubrovniku slovenački državljanin, kuvar J.P. (31) iz Domžala.

Miloglav je naveo da je osumnjičeni navedeno krivično delo počinio u jednom od kampova u Orebiću i to na štetu devojčice iz Poljske, stare samo 7 godina. Devojčica je u navedenom kampu sa svojim roditeljima boravila kao gošća, dok je slovenački kuvar došao s delom porodice.

Navodi se da je nakon privođenja istražni sudija stranom državljaninu, osumnjičenom pedofilu, zbog opasnosti od bekstva i mogućeg ponavljanja istog krivičnog dela odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana.

Razlog više za određivanje istražnog zatvora jeste i činjenica da je, prema podacima iz pravosudnog dokumenta, uhapšeni kuvar za isto krivično delo već osuđivan u Sloveniji, gde je i odslužio pravosnaćnu zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i po dana..

Dubrovački vjesnik je nezvanično saznao da je slovenski kuhar sledio malu Poljakinju u toalet orebićkog kampa. Tamo je pred devojčicom masturbirao, što je primetila majka devojčice i prijavila ga, nakon čega ga je policija uhapsila i privela u Dubrovnik.

Pema odredbama Krivičnog zakona Republike Hrvatske osobi koja pred detetom mlađim od 15 godina vrši polne radnje namenjene zadovoljavanju vlastite ili tuđe požude preti do tri godine zatvora.

(Kurir.rs/Dubrovački vjesnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track