APOKALIPTIČNE SCENE U DALMACIJI, VATRA GUTA KUĆE Požar gasi 148 vatrogasaca sa 56 vozila i avioni, JEZIV PRIZOR IZ VAZDUHA (VIDEO)
Foto: Printscreen/ŠibenikIN

najnovije informacije

APOKALIPTIČNE SCENE U DALMACIJI, VATRA GUTA KUĆE Požar gasi 148 vatrogasaca sa 56 vozila i avioni, JEZIV PRIZOR IZ VAZDUHA (VIDEO)

Hrvatska -

*veliki požar izbio je upodručju Grebaštice, mestu koje je udaljeno desetak km od Šibenika

*vatra je zahvatila i stambene objekte, evakuisane su i porodice iz zahvaćenih kuća

*požar gasi najmanje 148 vatrogasaca s 56 vatrogasnih vozila, a pomaže im čak pet kanadera

*požar i dalje nije pod kontrolom, a vatrogascima posao otežava i jak vetar

Stravičan požar izbio je u četvrtak oko 11:10 u mestu Gornji Banovci kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji, a prema poslednjim informacijama, na terenu je 148 vatrogasaca s 56 vozila.

Požar gasi sedam aviona, svih pet MORH-ovih kanadera i dva Air Tractora. Prema rečima zapovednika Javne vatrogasne jedinice Šibenik Volimira Miloševića, požar nije ni blizu pod kontrolom niti je lokalizovan. Požar je nažalost zahvatio stambene objekte, a porodice se evakuišu.

požar, Dalmacija, Hrvatska
foto: Printscreen/index.hr

Kolaps na putu od Šibenika prema Splitu

Zbog požara zatvorena je za sav saobraćaj Jadranska magistrala od Žaborića do Bila kod Primoštena te se saobraćaj za lična vozila preusmerava državnom cestom DC58 preko Jadrtovca i Vrpolja, objavio je HAK.

Kako javlja dnevnik.hr, došlo je i do saobraćajnog kolapsa na putu od Šibenika prema Splitu.

Požar gasi 148 vatrogasaca: "Nije pod kontrolom, jak vetar otežava gašenje"

U gašenju požara kod Grebaštice trenutno učestvuje 148 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila, saopšteno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Angažovani su vatrogasci iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije (javne vatrogasne jedinice Split i Trogir te dobrovoljna vatrogasna društva "Split", "Kaštel Gomilica" i "Solin") kao i intervencijske vatrogasne jedinice Zadar, Split i Šibenik te svih pet kanadera koje Hrvatska sada ima.

Na društvenim mrežama objavljen je jeziv prizor iz vazduha.

"Požar još uvek nije pod kontrolom vatrogasaca, a jak vetar otežava njegovo gašenje. Povećava se broj angažovanih snaga kako bismo ga što pre lokalizovali", rekao je Slavko Tucaković, glavni državni vatrogasni zapovednik.

Kurir.rs/Index.hr/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track