NOVO OLUJNO NEVREME PRETI SLOVENIJI: Stanje u državi alarmantno, izdato hitno UPOZORENJE! U Hrvatskoj alarm u 4 regiona (VIDEO)
Foto: Shutterstock

OČEKUJU SE GRAD I GRMLJAVINA

NOVO OLUJNO NEVREME PRETI SLOVENIJI: Stanje u državi alarmantno, izdato hitno UPOZORENJE! U Hrvatskoj alarm u 4 regiona (VIDEO)

Hrvatska -

Slovenačka agencija za životnu sredinu (Arso) danas je za područje cele Slovenije izdala narandžasto upozorenje na olujno nevreme koje se odnosi na period od 14 do 23 sata.

Hrvatski Jutarnji list prenosi navode Arso da je moguće snažno nevreme praćeno gradom, udarima vetra i grmljavinom.

Navodi se da će se ovog puta oluje formirati nad Slovenijom, a njihov položaj i vreme nastanka biće još teže predvideti nego u petak, kada su se olujni sistemi formirali nad susednom Italijom i kretali prema području Hrvatske.

U Sloveniji su od 18 sati u petak do 6 sati u subotu zbog nevremena na terenu bile 32 vatrogasne brigade. Zabeležena su 102 incidenta od kojih se 39 dogodilo na području regionalnog središta Slovenj Gradec, 25 na području Celja, 17 na području Ljubljane, a 14 na području Kopra.

Vatrogasci su uglavnom uklanjali srušena stabla i prekrivali uništene krovove kuća i zgrada, a ispumpavali su i poplavnu vodu iz zgrada.

Usled obilnih kiša stvorile su se velike bujice i narasli vodostaji koji su plavili objekte i saobraćajnice. Slovenačka Uprava za zaštitu i spasavanje saopštila je da se aktiviralo i nekoliko klizišta.

Jutarnji list navodi da je upozorenje na olujno nevreme za danas u Hrvatskoj izdato za četiri regiona.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track