ITALIJAN U ISTRI PAO SA BRODA I NESTAO! Širom Hrvatske oluja rušila stabla drveća, oštetila kuće i automobile (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

JUTRO NAKON NEVREMENA

ITALIJAN U ISTRI PAO SA BRODA I NESTAO! Širom Hrvatske oluja rušila stabla drveća, oštetila kuće i automobile (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatska sumira posledice još jdnog velikog nevremena koje je juče zahvatilo tu zemlju, a tokom kojeg je u Istri na moru nestao italijanski državljanin.

Jutarnji list navodi da je čišćenje ulica i parkova, kao i uklanjanje srušenih stabala nastavljeno dans u Novigradu u kojem je u petak snažno nevreme praćeno kišom, tučom i vetrom uzrokovalo veliku materijalnu štetu, a u novigradskom akvatorijumu još uvek se traga za Italijanom koji je ispao sa broda.

Navodi se da je on, petnaestak minuta pre glavnog udara nevremena, pao u more prilikom ulaska njegovog broda u novigradski akvatorijum. Nestanak je prijavila njegova supruga koja je uspela da brodom uđe u novigradsku luku.

Hrvatska, nevreme
foto: AP

Hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da su u akciju potrage uključena dva spasilačka broda iz sastava pulske Lučke kapetanije, jedan brod stanice pomorske i aerodromske policije Pula i jedan brod Lučke uprave Pula kao i dva privatna broda.

Gradonačelnik Novigrada je rekao da je današnji plan da se raščiste stabla koja su juče pala na kuće i crkvu. Navodi se da je skoro 200 stabala srušeno na području Novigrada i auto kampa Sirena.

Jutarnji list prenosi da su županijski centri za vanredne situacije primili u petak popodne na stotine poziva građana u vezi sa posledicama nevremena.

Hrvatska, nevreme
foto: AP

U Pazinu su oštećene dve kuće s kojih su vetrom odneti crepovi oštetili parkirana vozila.

Jedno stablo srušilo se na pružnom prelazu u Pazinu, a u Puli je bilo desetak dojava o srušenim stablima na putevima i parkiranim vozilima na rivi.

U olujnom nevremenu koje je zahvatilo Primorsko-goransku županije, Županijski centar za vanredne sitacije Rijekaprimio je više desetina dojava o srušenim stablima i granju na saobraćajnicama.

Hrvatska, nevreme
foto: AP

Područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije (posebice Zaprešić, Dugo Selo, Samobor, Sveta Nedjelja) nevreme je zahvatilo oko 16,40 sati, pri čemu je primljeno više od 300 dojava građana koje su odnosile na padove stabala, nestanak struje i ispumpavanje vode.

Područje Bjelovarsko-bilogorske županije pogodilo je grmljavinsko nevreme praćeno jakim vjetrom i kišom oko 17,35 sati, a zabeleženo je pedesetak poziva građana, najviše s čazmanskog područja o urušenim borovima i stablima, štetama na električnim vodovima i oštećenim krovovima.

Županijski centar za vanredne situacije Vukovar primio je veći broj poziva zbog intenzivne kiše i jakog vetra koji je nosio krovove i lomio stabla.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track