NAŠLI SU GA MRTVOG ISPOD GRANJA NA KLUPI! Senad je jedan od četiri žrtve koji su stradali u Hrvatskoj od razorne oluje
Foto: Printscreen Slobodna dalmacija/privatna arhiva

nije stigao da se skloni

NAŠLI SU GA MRTVOG ISPOD GRANJA NA KLUPI! Senad je jedan od četiri žrtve koji su stradali u Hrvatskoj od razorne oluje

Hrvatska -

Za Senada Ivanušića (50) njegovi prijatelji i komšije kažu da je bio kvartovska legenda. Odrastao u zahrebačkim Dugavama, zagriženi Bad Blue Boys, radio je u mladosti na naftnim platformama, a pre pola godine je doživeo moždani udar zbog kojeg je sporo hodao i govorio, inije mogao da radi.

- To je i razlog zašto ga je to snašlo, nije stigao na vreme da pobegne sa klupe kad je krenula oluja - govori za Jutarnji list sada Tomislav Maurović, njegov komšija i školski kolega iz Osnovne škole Dugave..

Ivanušić je, naime, jedan od četvoro ljudi koji su stradali u oluji u sredu. Oluja ga je snašla dok se odmarao na klupici ispred svoje zgrade u Vajdinom Vijencu, a narušenog zdravlja i teškog kretanja nije se stigao na vreme izmaknuti od drveća kada su se odlomile teške grane i poklopile ga na klup, na kojoj su dve sveće.

- Nismo ni znali da je Senad stradao, nego tek kad su dečaci počeli da raščišćavaju put od granja i drveća našli su Senada ispod. Strašno je to. Poznavala sam ga ovako iz viđenja - govori nam Jadranka Kegljević, vlasnica kemijske čistionice „Jadranka” odmah prekoputa.

Ivanušić je imao suprugu Petru i dvije kćeri, Luciju i Vitu. Njegovi prijatelji i poznanici iz kafića Lorenco u dugavskom Oktogonu govore da bi se o njemu mogle priče ispričati.Bio je uzor nama mlađima, legenda, kad god je bilo problema, on bi došao s ekipom. Bio je navijač, malo divlji, znate, ali nemojte to pisati. Uvijek sam rado stao s njim, popričao. Ali zadnjih godinu dana kako je imao moždani, malo se povukao i primirio - ispričao je njegov komšija Davor

Kurir.rs/Jutarni list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track