TELO MUŠKARCA PLUTALO U MORU: Turistički brod naišao na leš u Istri, pretpostavlja se da je Italijan koji je NESTAO TOKOM OLUJE
Foto: Profimedia

TRAGIČAN IHOD POTRAGE

TELO MUŠKARCA PLUTALO U MORU: Turistički brod naišao na leš u Istri, pretpostavlja se da je Italijan koji je NESTAO TOKOM OLUJE

Hrvatska -

Nakon jednodnevne potrage u subotu poslijepodne u moru kraj novigradske luke uočeno je telo muškarca koje pluta na vodi, a pretpostavlja da se radi o 71-godišnjem italijanskom državljaninu koji je u petak pao s jedrilice tokom oluje u Hrvatskoj.

Jutarnji list to nezvanično saznaje i dodaje da je leš navodno uočila posada turističkog broda.

Navodi se da je obaveštenje o nestanku muške osobe nakon pada s jedrilice u more, kod istarskog Novigrada dojavljena službenicima Lučke kapetanije Pula u petak oko 16.15 sati, nakon čega je pokrenuta koordinisana akcija potrage za nestalim, a o tom događaju je obaveštena i stanica pomorske i aerodromske policije Pula.

Intenzivno površinsko traganje za nestalim sprovodilo se u širem novigradskom akvatorijumu, pomoću dva broda iz sastava pulske Lučke kapetanije, jednog policijskog broda, jednog broda Lučke uprave Pula i dva privatna broda.

Navodi se da je forenzičar pregledom tela utvrdio da je uzrok smrti utapanje, a nadležno tužilaštvo je naredilo obdukciju.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja