SNAŽNA OLUJA PRETI CELOJ HRVATSKOJ: Stanje u državi alarmantno, izdato hitno UPOZORENJE! Ne nazire se stabilizacija vremena
Foto: Shutterstock

NOVO UPOZORENJE

SNAŽNA OLUJA PRETI CELOJ HRVATSKOJ: Stanje u državi alarmantno, izdato hitno UPOZORENJE! Ne nazire se stabilizacija vremena

Hrvatska -

Žuti meteoalarm je izdat za pet regija u Hrvatskoj, a u upozorenju se navodi da su lokalno mogući obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačanim vetrom.

Prema prognozi DHMZ-a vreme će prepodne biti pretežno sunčano, ujutro na kopnu lokalno kratkotrajna magla.

Zatim postupan porast naoblačenja sa zapada. Kasno popodne se ponajpre na severnom Jadranu i severozapadu unutrašnjosti očekuje mestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće jače izraženi, a uveče i u noći na sredu proširiće se na istok i jug. Vetar većinom umeren jugozapadni i jugoistočni, uveče uz pljuskove prolazno jak severni. Na Jadranu južni i jugozapadni u okretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura od 27 do 31, na moru od 30 do 33 °C.

U utorak najpre pretežno sunčano, uz jugo i vruće i sparno, pa sve oblačnije, potkraj dana i u noći na sredu česti pljuskovi s grmljavinom, ponegde i olujno nevreme. Dugotrajnije stabilizacije širom Hrvatske nema ni u nastavku sedmice, ali se za nju znatno povećava verovatnost u drugoj i trećoj polovini avgusta, javlja HRT.

"U sredu u unutrašnjosti postupno smirivanje, a povremene mestimične kiše još može biti uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. U četvrtak pretežno sunčano i vruće, a u petak sa zapada novo jače naoblačenje, pljuskovi i grmljavina.

Na Jadranu u sredu i četvrtak većinom suvo te barem delimično sunčano, a u petak će nova promena vremena najpre zahvatiti severni deo te se do kraja dana proširiti na veći deo obale. Ponegde je moguće i olujno nevreme. Duvaće većinom umereno i jak jugo.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Kurir.rs/HRT/Večernji.hr/Telegraf

Bonus video:

01:49

OLUJA IZVALJIVALA STUBOVE! Bivšem košarkaškom reprezentativcu uništeno 95 ODSTO VOĆNJAKA: Preduzeli smo sve mere, ali ne vredi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja