NEVREME GAZI PREKO HRVATSKE: Grom udara u kuće, duva jak vetar, padaju stabla! MONSTRUOZNI KOVITLAC SPOJIO NEBO I ZEMLJU (VIDEO)
Foto: Youtube/IvicaBajcic

hladni front

NEVREME GAZI PREKO HRVATSKE: Grom udara u kuće, duva jak vetar, padaju stabla! MONSTRUOZNI KOVITLAC SPOJIO NEBO I ZEMLJU (VIDEO)

Hrvatska -

Novi hladni front stigao je u nedelju u Hrvatsku i izazvao nevreme u pojedinim delovima zemlje.

Tokom snažnog nevremena sa grmljavinjom oboreno je nekoliko stabala u Rijeci, oštećeno je više krovova, a grom je prema navodima N1 udario u jednu kuću. Mediji navode da je nekoliko ulica i prizemnih objekata poplavljeno.

Vetar je oduvao gumeni čamac kod mesta Šilo na Krku.

Nagla promena vremena stigla je prema navodima portala 24sata i na sever Hrvatske. Jaka kiša pada u Zagrebu, a nebo paraju munje. Slično je u Istri.

- Stiglo je nevreme. Jako puše i pada kiša. Nebo paraju munje - rekao je jedan čitalac portala iz Velike Gorice.

DHMZ je izdao narandžasto upozorenje za riječku regiju i žuto upozorenje za još nekoliko regija u kojima se očekuje grmljavinsko nevreme.

Hladni front se premešta preko Hrvarske i severozapada Bosne ka Srbiji i na svom putu uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i osetniji pad temperature vazduha.

Nevreme se u Srbiji očekuje već oko podneva, a na udaru će se najpre naći šire područje Sombora, Šida, Apatina i Bačke Palanke.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track