"MARKO JE JEDVA IZUSTIO REČI OD KOJIH JE MEDICINSKA SESTRA PRETRNULA" Potresni detalji tragične sudbine mladog para iz Hrvatske
Foto: Printscreen/Facebook

"MARKO JE JEDVA IZUSTIO REČI OD KOJIH JE MEDICINSKA SESTRA PRETRNULA" Potresni detalji tragične sudbine mladog para iz Hrvatske

Hrvatska -

Bračno putovanje u Veneciju Antonele i Marka Bakovića, tri nedelje nakon njihovog venčanja, pretvorilo se u nezamislivu tragediju.

Prilikom sletanja autobusa s nadvožnjaka u blizini Venecije poginula je 24-godišnja Splićanka, a njen je suprug Marko teško povređen.

Ukupno je poginula 21 osoba, a reč je o stranim turistima, uglavnom mladim ljudima.

Par se venčao pre tri nedelje u Splitu, a u Veneciju su stigli u utorak. Oko 19.30 su se ukrcali na električni autobus koji ih je nakon razgledanja popularne turističke destinacije trebalo da vrati u kamp Hu u Margheri, gde su bili smešteni.

Dogodila se tragedija kada se autobus, verovatno zbog bolesti vozača, survao u 15-ak metara duboku provaliju.

Antonela Baković
foto: Printscreen/Facebook

- Gde mi je žena - pitao je Marko Baković medicinsku sestru u bolnici Mirano nakon što se probudio.

- Kako je? - nastavio je slabašnim glasom.

La Republika piše kako su te reči jako pogodile medicinsku sestru koja nije imala snage da mu kaže istinu. Tiho mu je rekla da mora odmorati kako bi se oporavio.

Ali, Marko, piše italijanski list, nije odustao. Tiho je opet progovorio skupljajući snagu: "Želim da vidim svoju ženu".

- Mesec dana nakon venčanja, umesto planiranja budućnosti, roditelji i suprug planiraju sahranu - piše La Repubblica.

Antonela je bila u petom mesecu trudnoće i stradala je u nesreći. Marko je na intenzivnoj nezi u teškom stanju i bio je životno ugrožen. Njihove porodice juče su već bile na mestu događaja.

požar, Venecija
foto: Marco SABADIN / AFP / Profimedia

21 osoba je poginula, a 15 ih je povređeno u nesreći. Među preminulim žrtvama je i novorođenče.

Poginulo je 9 Ukrajinaca, 4 Rumuna, 3 Nemca, Italijan (vozač), Hrvatica, dva Portugalca i osoba iz Južne Afrike, javlja Skaj njuz.

Nesreća se, dogodila prekjuče oko 19:45 u gradu Mestreu, 9 kilometara od središta Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od 10 metara.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track