SKANDAL! Ambasador Izraela u Zagrebu objavio snimak zločina Hamasa, a onda sramno pomenuo Srbe: Hrvatska razume s kim IMAMO POSLA
Foto: YouTube/ AP Archive, Shutterstock

sramota

SKANDAL! Ambasador Izraela u Zagrebu objavio snimak zločina Hamasa, a onda sramno pomenuo Srbe: Hrvatska razume s kim IMAMO POSLA

Hrvatska -

Ambasador Izraela u Hrvatskoj Gari Koren pokazao je u četvrtak predstavnicima lokalnih medija necenzurisani snimak zločina Hamasa.

Uznemirujući snimak, kako je rekao, nije ni na koji način objavljen u izraelskom medijima nego je samo prikazan ministrima i delu poslanika u parlamentu. Na snimku upada Hamasa u Izrael vidi se iživljavanje nad mrtvima, spaljena tela, uključujući i telo bebe, odrubljivanje glava...

Koren je naglasio da je dvominutni snimak tek deo dužeg i da ga je javno prikazao kako bi svet znao sa kim Izrael ima posla.

Za ljude u Gazi kaže da im je ispran mozak i da to Hamas sistematično radi godinama i to delom i kroz školski sistem koji generiše mržnju prema Jevrejima i zagovara uništenje jevrejske države.

Tvrdi i da Izrael nema drugog izbora nego da uništi Hamas i da bi, kada bi od tog cilja sada odustali, to značilo da je ovo samo još jedna runda ubijenih ljudi na Bliskom istoku.

Gari Koren
foto: YouTube/ AP Archive

Koren tvrdi da je Izrael odložio kopnenu invaziju kako bi civili mogli da se na vreme evakuišu iz Pojasa Gaze. Izraelski ambasador je rekao da je do odluke o odlaganju došlo upravo radi smanjenja broja žrtava među civilima i dodao da je 700.000 civila otišlo na jug Pojasa Gaze dok je druge Hamas sprečio uništavajući evakuacijske rute, što je Izrael, kako je rekao, uspeo i da dokaže.

"SRBI U HRVATSKOJ IMALI SREĆE"

Ambasador Koren kaže da bi Egipat i druge zemlje na Bliskom istoku trebalo da kažu zašto nisu primile izbeglice iz Gaze i zašto nisu nimalo oduševljene tom idejom.

Dodao je da "Hrvatska zbog Domovinskog rata" dobro razume čemu je Izrael izložen. Rekao je i da su Srbi sa teritorije Hrvatske "imali sreće" što je Srbija htela da ih primi za razliku od arapskih država koje ne žele da primi Palestince jer ih smatraju remetilačkim faktorom.

Koren je na brifingu izjavio i da je zapadnjacima danas lako da zauzmu "pravednički stav" o sukobu jer im niko ne preti.

- Nama je ovaj rat pitanje opstanka - rekao je ambasador.

Navodi da ga ne iznenađuje da su Evropljani postali pacifisti nakon dva užasna svetska rata, ali dodaje da Izrael nije u Evropskoj uniji nego na Bliskom istoku.

- Na Bliskom istoku su pravila drugačija. Mi možemo biti najviše humani što možemo, ali druga strana nije humana. Mi nismo hrišćani. Nećemo okrenuti drugi obraz. Ratovi nisu nežni. Nisu to bile ni "Oluja" ni Domovinski rat - rekao je Koren naglašavajući da Izrael nema drugog izbora osim potpunog uništenja Hamasa.

(Kurir.rs/Index)

Bonus video:

02:08

HRVATSKA VRŠI PRITISAK NA SRBIJU DA PRIZNA GENOCID U SREBRENICI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track