ŽENA IZ HRVATSKE 5 DANA PRED VENČANJE SAZNALA DA IMA RAK: Sve počelo na plaži pa usledio ŠOK! Zbog njene ODLUKE nastao MUK (VIDEO)
Foto: TikTok/rodoljublje_srb

potresna priča sestre

ŽENA IZ HRVATSKE 5 DANA PRED VENČANJE SAZNALA DA IMA RAK: Sve počelo na plaži pa usledio ŠOK! Zbog njene ODLUKE nastao MUK (VIDEO)

Hrvatska -

"Situacija je bila filmska pred venčanje. Poslednja zabava 11.7. devojačka zabava. Naravno da se pije alkohol, ona nije mogla da pije", započinje svoju potresnu ispovest žena iz Hrvatske, čija je sestra pet dana pred svoje venčanje saznala da ima neizlečiv rak.

venčanje, onkološki pacijent, Hrvatica
foto: Printscreen TikTok/rodoljublje_srb

Kako kroz suze navodi ova žena, sve je počelo na plaži, na proslavi devojačke večeri.

- Osećala je da ne može da pije alkohol, imala je ceo dan jedan džin tonik na plaži. Bilo je svima čudno "zašto ne možeš popiti?" ona kaže "ne mogu, boli me želudac", da bi nakon sedam dana na jednoj privatnoj klinici na ultrazvuku abdomena, misleći da ima nekakvu gastro-dijagnozu, bila direktno pozvana na hitni magnet, gde su otkrivene metastaze na jetri i disemirani oblik bolesti karcinomatoze po celom peritoneumu i metastaze na plućima - ispričala je kroz suze ova žena u emisiji Labrint, a snimak je objavljen na društvenoj mreži TikTok.

Hrvatska, rak, karcinom, venčanje
foto: TikTok/rodoljublje_srb

Kako je dalje ispričala, ova devojka se udala pet dana nakon što je ustanovljena dijagnoza.

- Ona se udala pet dana nakon dijagnoze, imala je dogovoreno venčanje. Rekli su joj "u petak odmah krećes na hemoterapiju", ona je rekla "ne, ja ću se u petak venčati".

Ona sa velikom tugom u glasu ističe da su članovi porodice odmah hteli da znaju sve o njenoj dijagnozi, ali da su sa više strana dobili informaciju da je samo pitanje koliko vremena joj je preostalo.

- U ovim situacijama ne znate je l bolje da ste apsolutno needukovani, ili da ste edukovani, i koliko je dobro da znate ili ne znate. Mi smo kao porodica odmah hteli da znamo sve. Puno prijateljica, mi smo svi medicinske struke, one su odmah sele i rekle "Željana, nema nikakve šanse. Ona nema šanse. Pitanje je samo koliko dugo i koliko grozno će biti. Sve se radi u maksimalno kratkom roku, što se tiče onkološkog dela priče - rekla je ova žena kroz suze.

- Ona, imam osećaj, da se ceo život se pripremala za taj kraj. Mislim da je najlepše, koliko god je bilo teško to umiranje, to što je moja sestra umrla u svojoj sobi, u svom stanu bilo najlepše što su oni mogli njoj pokloniti. Ja sam ponosna na svoje roditelje koji su mogli to izdržati, držati za ruku svoje dete do zadnjeg daha.

sestra, rak, karcinom, Hrvatska
foto: Printscreen TikTok/rodoljublje_srb

Ona je otkrila da je njena sestra u poslednjih mesec dana dva puta tražila od majke da joj se okončaju muke.

- Moja sestra je dva puta u poslednjih mesec dana molila moju majku da je uguši, da joj skrati muke. Umrla je u snu polako izdišući, smanji se količina udah izdah, frekvencija se poveća. Ja sam čekala jedno dva sata da vidim, nisam znala koliko će trajati, maltretirala sam svoju podršku "koliko ovo traje, koliko treba imati udaha i izdaha da izdahne do kraja". I onda pet sati ujutru, ja sam proverila sobu ona je disala, u 05.10 više nije disala.

Kako je opisala kroz suze, njena sestra se mnogo mučila pred smrt.

- Probudila sam roditelje, oni su ušli u sobu, ja nisam više ulazila u sobu. Nisam spavala ta tri dana, razmišljam šta bih mogla promeniti, ne mogu sebi oprostiti što sam dozvolila da se ona toliko izmuči, to me užasno mučilo. Kako nisam našla hrabrosti da završim muke. Mi smo ceo život imali pse, uvek u dvorištu smo ih imali i naši psi su umrli puno humanije nego što je umrla moja sestra - glasi potresna ispovest ove žene.

Kurir.rs/N.M.

Bonus video:

03:30

OTKRILA SAM RAK DOJKE NA ROĐENDAN! Takve trenutke svaka žena želi da zaboravi: Ovo je priča hrabrih žena koje su pobedile bolest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track