STIGLI REZULTATI ANALIZA! U vodi od koje se otrovao mladić iz Rijeke bilo SREDSTVO ZA PRANJE ILI ODMAŠĆIVANJE
Foto: Lightworks Media / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock, Ilusrtracija

analiza

STIGLI REZULTATI ANALIZA! U vodi od koje se otrovao mladić iz Rijeke bilo SREDSTVO ZA PRANJE ILI ODMAŠĆIVANJE

Hrvatska -

Obavljeni su glavni rezultati analize boce iz koje je pio mladić koji se otrovao u Rijeci.

Hrvatski sajt Indeks navodi da je Centar za forenzična ispitivanja i veštačenja "Ivan Vučetić" sproveo veštačenja spornih i nespornih uzoraka koji su mu dostavljeni na osnovu naloga Opštinskog državnog tužilaštva u Rijeci.

- Rezultati veštačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizičko-hemijskim svojstvima sa tečnošću iz bočice bezalkoholnog pića s ukusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako alkalnim vodenim rastvorima (pH=13,6) - objavila je policija.

Navedeno je da se "na temelju utvrđenog hemijskog sastava može zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje".

- Uz to, u 20 nespornih staklenih bočica istog pića primljenih u originalnom pakiranju, utvrđeno je da sadrže prozirne tečnosti čij je pH 3,5, što odgovara pH vrednostima ovakvih vrsta napitaka - navela hrvatska policija.

U nastavku saopštenja stoji da je "u vezi sa prvim prijavljenim događajem na području PU zagrebačke od 7. novembra, takođe završeno veštačenje tečnosti iz plastične boce bezalkoholnog pića i utvrđeno da tečnost iz bočice ima pH 2,59 koji je takođe uobičajen za ovu vrstu pića i u tečnosti nisu otkrivena jedinjenja koja bi bila neuobičajeni za ovu vrstu pića - objavila je policija.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track