HRVATSKI RATNI ZLOČINAC PRAVIO HAOS NA SUĐENJU: Psovao sudiju dok je čitana JEZIVA LISTA zlodela - Srbina terao da PIJE KISELINU
Foto: Youtube/ Jutarnji list

HRVATSKI RATNI ZLOČINAC PRAVIO HAOS NA SUĐENJU: Psovao sudiju dok je čitana JEZIVA LISTA zlodela - Srbina terao da PIJE KISELINU

Hrvatska -

Županijski sud u Zagrebu je kaznio Branimira Glavaša sa 5.000 evra zbog vređanja suda tokom izricanja presude za ratne zločine u slučaju "garaža i selotejp", saopštio je sud.

Županijski sud u Zagrebu saopštio je da je Glavaš dužan da plati kaznu u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke.

Sud je precizirao da je prilikom iznošenja obrazloženja presude Glavaš reagovao pitanjem "Moram li ovo da slušam?", na šta je predsednik sudskog veća Dražen Kevrić odgovorio da ne mora i da je mogao napustiti sudnicu.

Nakon toga, Glavaš je ustao i, napuštajući sudnicu, obratio se sudiji Kevriću rečima "vi ste g...., nabijem na k.... vas i vaš sud".

Reči koje je izrekao Glavaš, smatra sud, predstavljaju narušavanje reda u sudnici, kao i grubu povredu dostojanstva suda, posebno uzimajući u obzir fazu postupka u kojoj su reči izgovorene.

Prema oceni suda, reči okrivljenog, izgovorene i ponovljene u pismenom podnesku, ne mogu se tumačiti drugačije osim u nameri da se grubo povredi dostojanstvo suda.

Županijski sud u Zagrebu je 27. oktobra na ponovljenom suđenju u predmetima "selotejp" i "garaža" nepravosnažno osudio Branimira Glavaša na sedam godina zatvora za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. godine.

Srbina Čedomira Vučkovića su jedinice pod komandom Glavaša otele, tukle, a potom ga terali da pije sumpornu kiselinu. Kada je Vučković pokušao da pobegne, jedan pripadnik Glavaševe jedinice ga je ubio iz pištolja.

(Kurir.rs/Index)

Bonus video:

00:24

Žena Marka Miljkovića stigla u Specijalni sud na suđenje kriminalnom klanu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track