KONTROLORKA OŠAMARILA DEČAKA U TRAMVAJU! Mladić sve usnimio: "Rekla mi je da sam KRETEN" - SNIMAK USIJAO MREŽE, preti joj otkaz
Foto: TikTok/ipernar

drama u zagrebu

KONTROLORKA OŠAMARILA DEČAKA U TRAMVAJU! Mladić sve usnimio: "Rekla mi je da sam KRETEN" - SNIMAK USIJAO MREŽE, preti joj otkaz

Hrvatska -

U sredi je u tramvaju ZET-a, javnog prevoza u Zagrebu, kontrolorka ošamarila mladića.

Kako se vidi na snimku koji se širi društvenim mrežama, učenik snima kontrolorku u tramvaju i govori: „Žena mi je rekla da sam kreten“, nakon čega ga kontrolorka ošamari uz pitanje:

„Smeš li me snimati?“

Učenik joj je odgovorio smejanjem.

Iz ZET-a su potvrdili autentičnost snimka za Index.hr i dodali da je protiv kontrolorke pokrenut dispicplinksi postupak.

„Potvrđujemo kako je u sredu, 8. novembra u tramvaju linije 5 došlo do incidenta prilikom čega je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne dobi. Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših radnikaod predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebno ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja nezavisno od okolnosti“, saoptšili su oni.

Kontrolorki preti otkaz

Putnik koji je napadnut juče je došao u ZET, predao je snimak događaja, a radnici su mu se izvinili u ime kompanije i naveli kako će preduzeti sve korake kako bi se sankcioniralo ponašanje kontrolorke.

ZET je takođe kontaktirao i njegove roditelje i još jednom se „izvinio zbog nemilog događaja“.

ZET je promptno pokrenuo dispciplinski postupak koji može završiti i merom vanrednog otkazivanja ugovora o radu, jer je reč o teškoj povredi radne obveze.

„Ističemo kako su radnici ZET-a skladno pravilnicima, kao i načelima kompanije, obvezni profesionalno i uljudno da se ophode prema putnicima. ZET ima nultu stopu tolerancije prema bilo kakvom obliku nasilja, tim više što su i naši delatnici često žrtve verbalnog ili fizičkog nasilja. Stoga, kao odgovoran poslodavac, preduzećemo sve mere kako bi se ovakvo ponašanje najoštrije sankcionisalo, te kako bi se slične situacije ubuduće izbegle“, kazali su o događaju iz ZET-a.

Kurir.rs/Index.hr

Bonus video:

01:26

LEPE VESTI OBRADOVALE GRAĐANE! Uvodi se besplatan gradski prevoz! Evo koji su USLOVI da se vozite za džabe (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track