EKIPA DNEVNIKA OTIŠLA DA SNIMI PRILOG, PA NAŠLA TELO! Kamere snimile jeziv prizor na obali Kupe
Foto: Shutterstock

EKIPA DNEVNIKA OTIŠLA DA SNIMI PRILOG, PA NAŠLA TELO! Kamere snimile jeziv prizor na obali Kupe

Hrvatska -

Ekipa Dnevnik Nove TV u petak je radila prilog o ilegalnom prelazu migranata preko reke Kupe i na obali pronašla telo.

Kad su stigli u mesto Ladešić Draga koje je smešteno uz Kupu i slovensku granicu, tražili su put kojim bi mogli doći do obale reke budući da se tamo nalazi migrantska ruta kojom ilegalni migranti iz Hrvatske dolaze do Slovenije.

Spustili su se do kupališta i slapa, gde su reporteri Dnevnika Nove TV tokom snimanja kadrova primetili da je na nekoliko metara udaljenosti telo muške osobe, što je bilo potvrđeno kad su se približili. Odmah su obavestili policiju i patrola iz Policijske postaje Duga Resa stigla je nakon sat vremena.

Dok su davali iskaz i sačekali uviđaj, razgovarali su s prvim komšijama. Jedan od njih rekao im je da je prema Ladešić Dragi plitko i kako policija isto kaže da tamo ostavljaju više tragova. Meštani su tokom leta primetili da nizvodno ostavljaju robu i zbog toga zaključili da putuju.

- Tu ispod livade, dole ispod kuće sam ih par puta vidio na putu, ali ne napadaju i nemamo problema. Znaju ići na donji slap i onda imaju putić prema Sloveniji - rekao im je drugi komšija, Igor Šoštar.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova potvrdili su im da su ove godine dosad pronašli pet smrtno stradalih migranata, a prošle 24 osoba.

Kurir.rs/Jutarnji list

Bonus video:

01:56

EVROPA SE SAMOUNIŠTAVA, MIGRANTI NEMAJU OSEĆAJ PROSTORA NI SVOJINE!Dr Nadoveza: Dragoš Kalajić upozoravao, niko ga nije slušao!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja