MILANOVIĆ POBESNEO NAKON PITANJA O BANOŽIĆU: Samo UDBAŠKE DRUKARE veruju da neko mora da pogine da ministar bude smenjen
Foto: Youtube/Grim Reaper/Direktno.hr

žestoka reakcija

MILANOVIĆ POBESNEO NAKON PITANJA O BANOŽIĆU: Samo UDBAŠKE DRUKARE veruju da neko mora da pogine da ministar bude smenjen

Hrvatska -

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović smatra da je jasno da je smenjeni ministar odbrane Mario Banožić kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo jedan vozač.

- Nažalost, sve je jasno, jasno je ko je kriv. Ne znam uopšte što bih rekao. Čovek je ostao bez života, deca bez oca, supruga bez muža. Nema dileme ko je bio na strani na kojoj nije smeo da bude. Razlika je tolika da nalaže drugačiji pristup. Banožić je bio tamo gde nije smeo da bude i vozio 10 na sat brže. Bio je i šta sad - rekao je hrvatski predsednik i dodao da ne zna kakva će biti presuda.

Zoran Milanović
foto: EPA / Martial Trezzini

Milanović je prokomentarisao i navode da je saobraćajna nesreća dobrodošla hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću da smeni Banožića.

- Ljudi koji govore da je ovo Plenkoviću došlo kao naručeno, bivši udbaški drukeri, to su bolesni ljudi. Nije mu došlo kao naručeno. Ispada da neko mora da pogine da bi ministar bio smenjen. Kako bi reagovao Plenković i da niko nije poginuo? Verovatno isto jer je Banožić bio tamo gde nije smeo da bude - rekao je predsednik.

Zoran Milanović navodi da od novog ministra očekuje da dobro sarađuje s njegovim savetnicima i predstavnikom kabineta.

(Kurir.rs/24sata)

Bonus video:

00:21

Milanović o kandidaturi Plenkovića za generalnog sekretara NATO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja