TURSKI SPECIJALCI UHAPSILI MOĆNOG HRVATSKOG NARKO-BOSA! Upali u hotel i bacili Petraka na kolena SEF MU PUN NOVCA I ZLATA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

akcija

TURSKI SPECIJALCI UHAPSILI MOĆNOG HRVATSKOG NARKO-BOSA! Upali u hotel i bacili Petraka na kolena SEF MU PUN NOVCA I ZLATA (VIDEO)

Hrvatska -

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja saopštio je u subotu da je hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko-kartela, uhapšen u Istanbulu, prenosi Anadolija.

Jerlikaja je na svom nalogu na društvenoj mreži X objavio da je Petrak uhapšen u istanbulskom okrugu Uskudar i naglasio da je hrvatski biznismen vođa međunarodnog narko kartela koji drogu iz Južne Amerike prenosi u Evropu i distribuira je po Evropi.

- Hrvatski pravosudni organi tragali su za Petrakom za kojim je raspisana Interpolova crvena poternica zbog ubistvo - rekao je Jerlikaja.

Ministar je dodao da je prema podacima hrvatske agencije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Petrak neko ko povezuje mnoge ljude sa svojom kriminalnom organizacijom u devet zemalja.

- Nenad Petrak je pronađen u Uskudaru. Odmah je pokrenuta operacija КARTEL-2 uz podršku Uprave za specijalne operacije u Istanbulu u hapšenju međunarodnog krijumčara droge. Čestitam našim policajcima koji su organizovali operaciju - rekao je Jerlikaja.

Hrvatski mediji navode da je biznismen prema sumnjama USKOK-a vodio grupu koja je krijumčarila velike količine kokaina i marihuane u Hrvatsku i zemlje EU.

Policija je u oktobru uhapsila 14 njegovih saradnika, ali je narko-bos uspeo da pobegne.

Petrak je prema navodima hrvatskih medija uhapšen u hotelu u Istanbulu gde je u sefu skrivao veliku svotu novca i zlatnog nakita.

Javnost je za Petraka čula još u aprilu nakon ranjavanja Josipa Čubelića u Splitu.

(Kurir.rs/Anadolija/24sata)

Bonus video:

03:40

U NARKO BIZNIS UKLJUČENI POLITIČARI, POLICAJCI I SUDIJE Jašarević: Zataškavaju se dokazi da na POLA DRŽAVE NE BI OTIŠLO U ZATVOR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track