LAŽNI POLICAJCI PREVARILI PENZIONERA! Starac naseo na priču, imali su RAZRAĐENU ŠEMU - Pozvali ga telefonom, pa dali instrukcije
Foto: Shutterstock

LAŽNI POLICAJCI PREVARILI PENZIONERA! Starac naseo na priču, imali su RAZRAĐENU ŠEMU - Pozvali ga telefonom, pa dali instrukcije

Hrvatska -

Dvojica lažnih policajaca, koji su sredinom nedelje prevarili penzionera iz zagrebačkog naselja Medvedščak i oteli mu novac, uhapšeni su sinoć.

Za prevaru nad 89-godišnjakom krivično će odgovarati dva "policajca" od 58 i 40 godina.

Sve je počelo 20. novembra u ranim jutarnjim časovima kada su prevaranti pozvali žrtvu telefonom. I dalje nije poznato odakle im broj penzionera, a kada se čovek javio, predstavili su se kao policajci, navodeći da istražuju zaposlene u banci zbog falsifikata.

Doveli su ga u zabludu i saznali da penzioner ima ušteđevinu u banci. Zbog toga su ga uputili da podigne sav novac u ekspozituri da "ne propadne".

Potom su ponovo kontaktirali naivnog građanina da provere da li ih je poslušao i podigao novac.

- Novac ću moći da podignem za tri dana - rekao je penzioner telefonom "policajcima", ništa ne sumnjajući.

Na to su mu odgovorili da će tada doći na njegovu adresu stanovanja da provere novčanice.

U četvrtak su okrenuli isti broj i potom se pojavili na vratima njegovog stana na Medveščaku. Penzioner im je otvorio im vrata, držeći novac u rukama. Videvši ovo pravo malo bogatstvo, prevaranti su mu oteli novac iz ruku i pobegli niz ulicu.

Zahvaljujući brzoj reakciji policije, lažni policajci su odmah uhapšeni i privedeni u službene prostorije radi uviđaja.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track