MONSTRUM IZ SPLITA SE PREDAO POLICIJI: Pretukao ženu, ubio psa, a onda se krio! SIN MU POZNAT PO HAOSU NA STADIONU U BEOGRADU
Foto: Printscreen/PU splitsko-dalmatinska, Shutterstock

novi detalji

MONSTRUM IZ SPLITA SE PREDAO POLICIJI: Pretukao ženu, ubio psa, a onda se krio! SIN MU POZNAT PO HAOSU NA STADIONU U BEOGRADU

Hrvatska -

Davor Firić, koji je osumnjičen za porodično nasilje, predao se u ponedeljak splitskoj policiji nakon višednevnog bekstva.

Firić je prema saznanjima Slobodne Dalmacije preko posrednika već neko vreme dogovarao predaju. Policija je za Firićem objavila poternicu 31. januara nakon što su nakon dojave u njegovoj porodičnoj kući pronađeni pretučena žena i ubijeni pas. Navodno je pronađena i veća količina droge.

Davor Firić je u istoj kući na Klisu 2017. godine zarobio maloletnu ćerku i pretio kako će ubiti nju i sebe. Pre toga je na igralištu pretukao suprugu zbog svađe oko proslave rođendana, a kad je pozvala policiju zatvorio se u kuću s ćerkom naoružan automatskom puškom.

Ćerku je pustio nakon sat vremena, a on se predao oko 21.45 sati kada je pred kuću stigao jedan od sinova.

Mlađi sin osumnjičenog Sandro, kako navode lokalni mediji, osuđen je 2022. godine na 12 godina zatvora zbog ubistva. Stariji sin Ante je u decembru 2017. godine bio u grupi šest Splićana koji su u Beogradu pokušali da pomognu jednoj struji navijača Partizana da preuzme prevlast na južnoj tribini stadiona u Humskoj. Zadobio je tada teške povrede.

Sud u Srbiji osudio ga je na pola godine zatvora zbog izazivanja nereda i progon iz Srbije u trajanju od pet godina. Ante Firić je poginuo s 27 godina kada su ga udarila tri automobila nakon što je istrčao na auto-put kraj Ivanić Grada u novembru 2018. godine.

(Kurir.rs/Slobodna Dalamcija/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

03:45

KRAGUJEVČANKU NEPOKRETAN MUŽ ZLOSTAVLJAO: Rekao mi je da živa neću izaći iz kuće! Pravi ŠOK je usledio što je PRETUKAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track