GRAFOLOG POTVRDIO: Na biračkom spisku je lažni potpis!
Foto: Printscreen Sky.mk

mućka u gostivaru

GRAFOLOG POTVRDIO: Na biračkom spisku je lažni potpis!

Severna Makedonija -

Makedonska Državna izborna komisija pozvala je u četvrtak grafologa kako bi se utvrdilo da li je se prilikom glasanja potpisala Fatime Sulejmani ili je to uradio neko drugi umesto nje.

"Prema veštačenju grafologa marine Sofreski to nije potpis Sulejmanove", saopštio je predsednik DIK Aleksandar Čičakovski.

Grafolog je naime potvrdio da je žena nije mogla da glasa u Gostivaru, jer je neko već bio potpisan u kolonu punim punim imenom i prezimenom. U Izbornom odboru su primetili da je potpis sličan potpisu na ličnoj karti i zato su posumnjali da je možda ista osoba dva puta glasala, pa su zatražili da se potpiše na listu hartije. Silvana Boneva , član VMRO-DPMNE smatra neprihvatljivim da ovlašćeni predstavnik SDSM podnosi prigovor DIK-u.

Ona je danas tražila da dođe svih pet članova DIk što su oni odbili. Boneva očekuje da će tužba biti odbačena zato što jedan glas ne može da utiče na rezultat izbora: rekla jue da nema način da utvrdi kako je druga žena došla do lične karte Sulejmanove i vešto iskopirala njen potpis.

Rekla je da nije prijavljeno da le LK izgubljena ili ukradena. Šta ako je namerno data drugoj osobi, pita je Boneva. Dodala je da je kazna za ovo ovako nešto do tri godine zatvora za člannove biračkog odbora.

(sky.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track