SADA I U MAKEDONIJI: Pala tužba zbog vređanja Erdogana!
Foto: AP

Svim snagama brane predsednika

SADA I U MAKEDONIJI: Pala tužba zbog vređanja Erdogana!

Severna Makedonija -

Ambasada Turske u Makedoniji podnela je krivičnu prijavu skopskom tužilaštvu protiv E.A. zbog vređanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana putem društvenih mreža.

Ambasada je saopštila da je krivična prijava podneta protiv osobe E.A. koja poseduje državljanstva Makedonije i Turske, a zbog vređanja časti i ugleda predsednika Turske.

"Od nadležnog tužilaštva zatraženo je poduzimanje neophodnih koraka u cilju sankcionisanja navedenog lica u skladu sa važećim zakonima i propisima, a uzimajući u obzir bliske bilateralne veze između Turske i Makedonije", navodi se u saopštenju turske ambasade uz napomenu da je prijava podneta zbog uvreda, omalovažavanja i neprimerenih izjava usmerenih ka predsedniku države.

Ambasadorka Turske u Makedoniji Tulin Erkan Kara je rekla da su ”makedonski nadležni tužioci pokrenuli postupak zbog vređanja zvaničnika putem društvenih mreža, na način na koji to rade kada se radi o napadima te vrste na lokalne zvaničnike”.

"Sigurni smo da će pomenuta osoba biti sankcionisana u skladu sa svojim postupcima, a javno iznošenje prijave ima za cilj upozoriti sve one koji bi u budućnosti mogli da se odluče na slične postupke", rekla je ambasadorka Turske u Makedoniji Tulin Erkan Kara.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track