ŠIRI SE BRATSVO I JEDINSTVO: Hrvatska vojska kusa srpski đuveč!
Foto: Youtube Printscreen I Shutterstock

neki bi da im zapadne ručak

ŠIRI SE BRATSVO I JEDINSTVO: Hrvatska vojska kusa srpski đuveč!

Hrvatska -

ZAGREB - U Hrvatskoj kraja nema iznenađenjima, posle gorkog "čokogejta", nekima bi da zabibere i ručak. Pojavili su se duševružnici kojima sad smeta i što se mađarskim sardinama i srpskim đuvečom hrani hrvatska vojska.

Čovek se ne može da se načudi da se od tolikog Jadrana sardine za Hrvatsku vojsku uvoze iz Mađarske, a uz kampanju “Kupujmo hrvatsko” đuveč stiže iz Srbije. Kaže da razlozi njegova očaja ne leže u nekom nacionalizmu, nego su sasvim racionalni i zdravorazumski.

"Naše fabrike sardina godinama su propadale. U Hrvatskoj je neobrađeno više od milion hektara zemljišta, a svake godine takvih je neobrađenih parcela sve više. Iz Slavonije, bogomdane zemlje za poljoprivredu, mediji svakodnevno izveštavaju o autobusima punim mladih ljudi koji odlaze u Nemačku jer nemaju posla i nemaju od čega da žive", kaže ovaj dušebrižnik.

RUDANOVA ŽESTOKA KAO I UVEK: Čokolinda, ti si ODLEPILA!

Konzerve s đuvečom iz Srbije, Hrvatskoj vojsci prodaje kompanija AIPK, a tu kompaniju vode članovi pporodice Marinović, na čelu sa Zoranom Marinovićem, dugogodišnjim preduzetnikom i profesorom matematike i fizike, i njegovom suprugom Željkom, inače pevačicom duhovne muzike. Željka je za svoje albume dobila i Porina za duhovnu muziku, i objavila ih je četiri.

Ministarstvo obrane RH propisalo je kakve kalorijske, tehnološke i nutricionističke uslove svaka namirnica ili obrok moraju da zadovolje. Međutim, MORH nema uticaja gde i od koga pružatelji usluga, a među njima je i trgovačko društvo Pleter, nabavljaju te namirnicea", stoji u odgovoru. Kako smo već rekli, osim srpskog đuveča i mađarskih sardina, hrvatska vojska može da se počasti i makedonskim ajvarom.

AFP: Kolinda ČOKOLITGEJTOM zakiselila odnose Hrvatske i Srbije do nivoa neviđenog od rata 90-ih!

"Hrvatska poljoprivreda je uništena, a uvoz iz Srbije i Makedonije je najkvalitetniji. Njihova zemljišta su ekološki čista, bez pesticida, nemaju GMO hranu i njihove namirnice ulaze u kategoriju zdrave hrane", objašnjavaju u AIPK te nastavljaju:

"Monopol je najveći problem ove države. Uz to, država štedi i javnom nabavom traže se najjeftinije cene i najkvalitetniji proizvodi, a njih je u toj kategoriji životnih namirnica najlakše naći baš u ove dve zemlje".

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track