IVANOV: Nema bolje mere izgradnje poverenja u regionu od izgradnje balkanskog kanala Dunav-Morava-Vardar!
Foto: Sloboden pečat

IVANOV: Nema bolje mere izgradnje poverenja u regionu od izgradnje balkanskog kanala Dunav-Morava-Vardar!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Makedonski predsednik Đorđe Ivanov pozdravio je danas konstruktivnost u pogledu mera za izgradnju poverenja sa Srbijom i istovremeno pozvao na obogaćivanje tih odnosa novim sadržajem.

"Nema bolje mere izgradnje poverenja u regionu od izgradnje balkanskog kanala Dunav-Morava-Vardar. Taj kanal će zauvek promeniti naš region i poboljšati život naših građana. Podržavam tu ideju i već sam o tome razgovarao sa srpskim predsednikom(Aleksandrom Vučićem i grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom", rekao je Ivanov.

Prema njegovim rečima, on je već pozvao vladu u Skoplju da osnuje tim eksperata i da počne da radi sa srpskim i grčkim zvaničnicima na realizaciji tog projekta. Ivanov je rekao da Makedonija još čeka dokaze od zvaničnog Beograd.

On je dodao i da je neophodno da odgovaraju svi koji su izazvali nasilje u makedonskoj skupštini 27. aprila, jer ko god da se ponašao u suprotnosti sa Ustavom i zakonima mora da snosi odgovornost.

"Inicirao sam dijalog između vlade i opozicije kako bi smo postigli konsenzus o državnom interesu. Moramo da ustanovimo kulturu političkog dijaloga. Lideri vlade i opozicije moraju da imaju normalnu komunikacuiju u interesu građana i države", ocenio je on.

Prema njegovim rečima, najvažniji prioritet Makedonije je da ostane na evropskom putu, zbog čega Makedonija kontinuirano doprinosi jačanju nacionalnog i evropskog programa čiji su glavni fokus integracija i bezbednost evropskog kontinenta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Sloboden pečat

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ISTRAGA PRI KRAJU! Evo šta još treba da uradi Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track