REDAKCIJA SLOBODEN PEČATA ČESTITALA KURIRU 15. ROĐENDAN: Nije lako opstati i biti uspešan na tržištu tolike godine
Foto: Kurir

Rođendanski pozdrav iz Skoplja

REDAKCIJA SLOBODEN PEČATA ČESTITALA KURIRU 15. ROĐENDAN: Nije lako opstati i biti uspešan na tržištu tolike godine

Severna Makedonija -

Povodom 15. rođendana dnevnog lista Kurir, redakcija makedonskog dnevnog lista Sloboden pečat poslala je toplu čestitku iz Skoplja.

Pismo glavnog i odgovornog urednika Branka Geroskog prenosimo u celosti:

"U ime redakcije Sloboden pečata i u moje lično ime, našim kolegama iz Kurira, kao i vlasniku i menadžmentu izdavača AMG šaljemo iskrene čestitke za 15. rođendan. Petnaest godina, ovde na Balkanu - od kojih su, kako reče jedan poznati aforističar, poneke sušne, poneke vlazne, ali su sve prelomne i istorijske - veoma je dug period. A prilike su takve da nije lako čak ni opstati u medijskoj industriji.

Biti uspešan na tržistu deceniju i pri tome stvarati vredan i prepoznatljiv brend znači imati viziju, raditi mukotrpno i biti profesionalan, odgovoran i hrabar.

Nije dovoljno uvek biti na strani naroda, iako je to svakako najvažnije. Treba imati narod, a to će reći čitaoce, na svojoj strani. Vi ih imate, a to znači da ste pored profesionalnosti i znanja, marljivo bildovali i svoj kredibilitet, nezavisnost i uređivačku autonomiju redakcije.

Mi, vaše kolege iz sestrinske kompanije iz Skoplja, znamo da sve to nije lako i da ima momenata kada se svima nama čini da je sav taj napor besmislen, a misija gotovo nemoguća. Novinarstvo danas je pravi posao samo za zaljubljenike u ovu profesiju. Samo oni mogu istrpeti i podneti sve. Svima vama, našim dragim kolegama, a posebno onim pravim zaljubljenicima u našu profesiju, želimo još više uspeha i dugovečnost Kurira", napisao je Geroski.

Kurir.rs

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja