Najnovije vesti

MIČEL PISAO MICKOSKOM: VMRO-DPMNE nas je razočarala!
Foto: Sloboden pečat

prilika koja treba da se iskoristi

MIČEL PISAO MICKOSKOM: VMRO-DPMNE nas je razočarala!

Severna Makedonija

Pomoćnik državnog sekretara SAD, Ves Mičel, uputio je danas pismo lideru VMRO-DPMNE, Hristijanu Mickoskom, u kome traži da partijske interese ostavi po strani i da poslanici njegove stranke, bez ikakvih pritisaka, po svom nahođenju odluče kako će glasati.

"SAD snažno veruju da je Sporazum iz Prespe između Makedonije i Grčke istorijska prilika za Makedoniju da sebi obezbedi svetliju budućnost i da doprinese regionalnoj bezbednosti, stabilnosti i prosperitetu. I pored tvrdnje da se mogao postići 'bolji sporazum', mi ne verujemo da je to zaista moguće. Ovaj sporazum je zahtevao kompromis obe strane. To je prilika koja se neće ponoviti, čak i u narednim decenijama", naveo je Mičel.

foto: Sloboden pečat/Borče Popovski

On je istakao da su SAD razočarane pozicijom koju imaju funkcioneri VMRO-DPMNE o referendumu i promeni Ustava.

 

"Od sticanja nezavisnosti Makedonije, građani svih zajednica i stranaka, uključujući i Vašu stranku, snažno podržavaju pristupanje države u NATO i EU. Sada je trenutak kada Sobranje treba da preduzme ključni korak. Podstičemo vas da kreirate prostor, u javnosti i privatno, kako bi poslanici iz vaše koalicije odlučili kako će glasati u vezi ustavnih izmena, oslobođeni pretnje, osvete ili drugih vrsta pritisaka", naveo je Mičel u poruci lideru VMRO-DPMNE.

foto: Sloboden Pečat/ Borče Popovski

Funkcioner američkog Stejt departmenta naglašava da je ovo istorijski trenutak za Makedoniju, trenutak koji zahteva hrabro liderstvo.

 

"Kao pravi prijatelji, podstićemo Vas da ostavite po strani partijske interese u cilju unapređenja zajedničkih strateških interesa i obezbeđivanju svetlije budućnost za vaše sugrađane u evropskoj porodici naroda", zaključio je u pismu.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: Sloboden pečat

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...