ZORAN ZAEV NAJAVIO INVESTICIJE OD 5 MILIJARDI EVRA: Kreirali smo realnu, snažnu ekonomiju!
Foto: EPA

investicioni ciklus

ZORAN ZAEV NAJAVIO INVESTICIJE OD 5 MILIJARDI EVRA: Kreirali smo realnu, snažnu ekonomiju!

Severna Makedonija -

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najavio je novi investicioni ciklus u toj zemlji od pet milijardi evra.

"Kreirali smo realnu, snažnu ekonomiju. Revizija Svetske trgovinske organizacije predstavlja još jedan dokaz o tome da ekonomske politike vlade daju rezultate. Ova, 2019. godina će biti zaista godina ekonomije", naglasio je Zaev.

Kako je istakao, povećan je BDP za više od 40 odsto, rastu plate, smanjena je stopa nezaposlenosti, vraćeno je poverenje kod investitora i povećana su ulaganja, prenosi portal Plus info.

Zaev je takođe napomenuo da je zemlja napravila skok za 25 mesta prema podacima Globalnog investicionog indeksa, dok, prema njegovim rečima, drastičan rast zabeležen je i u izvozu.

"Posvećenim radom uspeli smo da stabilizujemo ekonomske tokove i stanje. Kompanije rastu i razvijaju se, raste njihova konkurentnost, povećavaju se investicije, a napredak beleži i građevinarski sektor", objašnjava makedonski premijer.

Ministar ekonomije Severne Makedonije Krešnik Bekteši rekao je da očekuje do kraja godine njegova zemlja da bude deo Sporazuma o javnim nabavkama sa Svetskom trgovinskom organizacijom.

Kurir.rs/Plus info/Radio Sarajevo

Foto:EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja