TRAMP ČESTITAO MAKEDONCIMA DAN DRŽAVNOSTI: Da produžimo saradnju na unapređenju mira i stabilnosti u regionu!
Foto: EPA / Kevin Deitsch / Pool

podrška za nato

TRAMP ČESTITAO MAKEDONCIMA DAN DRŽAVNOSTI: Da produžimo saradnju na unapređenju mira i stabilnosti u regionu!

Severna Makedonija -

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je predsedniku i građanima Severne Makedonije Dan državnosti i potvrdio da SAD snažno podržavaju Severnu Makedoniju na putu u NATO.

"Sa nestrpljenjem očekujem da produžimo našu saradnju na unapredjenju mira, prosperiteta i stabilnosti u regionu", napisao je Tramp u čestitci povodom 8. septembra, koju je danas objavio Kabinet Pendarovskog.

Tramp je predsedniku i građanima Severne Makedonije čestitao i na kontuniranom sprovođenju, kako ga je nazvao, istorijskog Dogovora iz Prespe, koji donosi veću bezbednoast i prosperitet građanima Severne Makedonije.

foto: EPA / Kevin Deitsch / Pool

"Posvećenost vaše zemlje demokratskim principima, vladavini prava i odgovrnosti vlade su za pohvalu", poručio je predsednik SAD u čestitici.

Čestitke povodom 8. septembra predsedniku Severne Makedonije Stevi Pendarovskom, kako je saopšteno, uputili su i predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Ruske Federacije Valdimir Putin, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, šefovi država članica EU, kao i iz regiona i susedstva.

Kurir.rs / Beta

Foto: EPA / Kevin Deitsch / Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track