SVAKI DAN PRVO SE INTERESUJEM KAKO SU MI UNUCI: Milorad Dodik poručio da treba imati VELIKU PORODICU i najavio nove mere povećanju nataliteta u RS (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

pohvalno

SVAKI DAN PRVO SE INTERESUJEM KAKO SU MI UNUCI: Milorad Dodik poručio da treba imati VELIKU PORODICU i najavio nove mere povećanju nataliteta u RS (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji prisustvuje humanitarnoj utakmici na gradskom stadionu u Banjaluci, istakao je da je ovo prilika da se ljudi okupe oko divne ideje i da se skrene pažnja na značaj povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

"Društvo ima osećaj i potrebu da skrene pažnju na problem rađanja i da podstakne sve ljude, majke, pre svega, da donose lake odluke u tom pogledu, računajući na opštedruštvenu podršku", rekao je Dodik za RTRS.

On je naveo da je ova utakmica do ukupnih napora koji se ulaži u Srpskoj i zahvalio predsedniku fondacije “Deca nam se rađala” Vladi Đajiću i njegovom timu koji su osmislili ovakve aktivnosti i danas skrenuli pažnju i dali doprinos promociji ove ideje.

Dodik je napomenuo da aktuelna vlast pokušava da napravi jednu odgovornu i sistematsku pronatalitetnu politiku.

"Moramo da krenemo od najmanjeg uzrasta, od toga da pre svega pružimo podršku porodici, mladima u reproduktivnoj fazi da rađaju decu, da znaju da ih čeka odgovorno društvo, koje će im obezbediti i za narednih nekoliko godina učiniti da predškolsko obrazovanje bude što jeftinije, odnosno besplatno", naveo je Dodik.

On je dodao da će se nastojati da se pomogne mladim bračnim parovima u rešavanju stambenih kredita, zapošljavanja i standarda uopšte. Dodik je poručio da treba imati veliku porodicu, da je to jedino što je važno u starijim godinama, te napomenuo da on ima šestoro unučadi. "Svaki dan prva moja interesovanja su kako su oni, kako je u školi vrtićima, jesu li zdravi", dodao je Dodik.

Kurir.rs/RTRS

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track