Najnovije vesti

ZAEV OBEĆAO PRIVATNICIMA: Ako povećate plate za 100 evra, država plaća doprinose!
Foto: Printscreen YouTube/Kanal 5 Televizija

VELIKA PODRŠKA

ZAEV OBEĆAO PRIVATNICIMA: Ako povećate plate za 100 evra, država plaća doprinose!

Severna Makedonija

SKOPLJE - Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da će, ako vlasnici i menadžeri povečaju plate za 100 evra u privatnom sektoru, doprinose, penzijsko i zdrastveno osiguranje plaćati država.

 

"Plan nam je da od 1. novembra počnemo da sprovodimo mere subvencionisanja doprinosa za povećane plate. Zakon je spreman, razgovaramo sa svim zainteresovanim stranama, omogućićemo svakom vlasniku i menadžeru da im država plati doprinose ako povećaju plate za 100 evra, da im država plati doprinose", rekao je Zaev na stranačkoj tribini "Na pravom putu" u Štipu, prenosi portal PlusInfo.

foto: Printscreen YouTube/Kanal 5 Televizija

On je dodao da će ovom mere biti obuhvaćeno 758.000 zaposlenih građana u Severnoj Makedoniji.

 

Zaev je naglasio da je njegova zemlja konačno dočekala da postane moderna država, buduća članica NATO i EU koja napreduje, ima kvalitetni zdrastveni i obrazovni sistem, neselektivnu vladavinu prava, država u kojoj novac završava kod građana.

 

"Sada je vreme za prosperitet zemlje i građana pošto ispunjavamo strateške ciljeve zemlje. Uradili smo sve što se od nas tražilo. Imamo zasluženo pravo da čekamo 17. oktobar i dobijemo datum za početak pregovora sa EU o članstvu", zaključio je Zaev.

Kurir.rs/Tanjug

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...